Wethouder ‘verrast’ door kritiek op plan Binnenhaven

GENEMUIDEN - "Verrast”, is wethouder Maarten Slingerland over de kritiek op de plannen met de Binnenhaven. Een omwonende stuurde vorige week een brief naar de lokale media. Daarin is hij kritisch op de plannen en de rol van de gemeente.

De gemeente combineert bij de werkzaamheden twee zaken: het verbeteren van de oeverconstructies en tegelijkertijd het aantrekkelijker maken van de binnenhaven. De omgeving nodigt straks meer uit tot een wandeling. Ook zijn er nieuwe damwanden nodig, al heeft de bewoner daar bedenkingen bij.

Niet haalbaar

Volgens Slingerland is er uitvoerig gecommuniceerd over de plannen. “Deze bewoner heeft met ambtenaren en met mij gesproken over de gekozen materialen. Wij kiezen voor staal, hij ziet liever beton of kunststof. Volgens onze adviseurs is dat om meerdere redenen niet haalbaar. Dat hebben we vervolgens meegedeeld. De procedure was volgens mij goed.”

Slingerland heeft contact gezocht met andere omwonenden en die herkennen zich volgens de wethouder niet in de brief. Ze zijn wel bezorgd of de werkzaamheden niet gevels en funderingen aantasten. “En die zorgen begrijp ik volledig. Daarom gaan we uitvoerig onderzoek doen. We stellen alles in het werk om risico’s te verminderen.”

Vrachtverkeer

De gemeente wil ook serieus kijken naar een oplossing voor het vrachtverkeer in het centrum van Genemuiden. Omwonenden van de Binnenhaven ervaren daarvan veel overlast. Wat de mogelijkheden zijn, moet later blijken.

De aanbesteding voor de klus loopt momenteel. Als een aannemer bekend is, krijgt de buurt een uitnodiging voor een informatieavond over de plannen.