Oktober ook in regio in teken van geschiedenis

REGIO - Op 1 oktober start het grootste historische evenement van Nederland: de Maand van de Geschiedenis. Honderden musea, bibliotheken, boekhandels en culturele instellingen organiseren talloze activiteiten rondom het jaarthema Aan het werk. Ook in deze regio zijn activiteiten.

Stadsmuseum Vollenhove besteedt van 1 tot en met 24 oktober aandacht aan historisch gereedschap van vissers en anders werklieden. Bezoekers kunnen elke middag een loodjestang, aalkorven of een botklopper ontdekken.

Kampen besteedt aandacht aan het textielverleden. De Kamper laken was een geduchte concurrent van de Hollandse lakens. Elke zaterdag in oktober is er in de Hanzestad een themawandeling.  In Zwolle is op 10 oktober een ‘beroepstaalsafari'. Dit is een stadswandeling langs sporen van verdwenen en verdwijnende ambachten in de oude binnenstad. 

Op 8 oktober zijn er drie workshops in het Historisch Centrum Overijssel. Bezoekers kunnen aan de slag met een verhalenproject, immaterieel erfgoed en erfgoededucatie.

Bekijk de complete agenda op: www.maandvandegeschiedenis.nl/agenda.