Lid van verdienste Piet Altena van SC Genemuiden overleden

GENEMUIDEN - Vorige week is Piet Altena op 78-jarige leeftijd overleden. Hij heeft zich decennia lang ingezet voor Sportclub Genemuiden.

Altena werd leider van een jeugdelftal toen zijn zoon lid werd van Sportclub. Vanuit het leiderschap groeide Piet door naar het jeugdbestuur. Daar hanteerde hij jarenlang de voorzittershamer. 

Piet Altena droeg ook de supportersvereniging van Sportclub Genemuiden een warm hart toe en trad toe tot het bestuur hiervan. Als voorzitter mocht hij vele Sportclub-iconen, bij hun afscheid van de eerste selectie, de hand drukken en een cadeau namens de supporters overhandigen. Piet Altena is tot op het laatst toe lid en betrokken gebleven bij dit bestuur.

Op de zaterdagmiddagen, wanneer het eerste thuis speelde, waakte Piet Altena over de tribune. Na het duel toog hij dan snel naar de kantine om zich over het Rad van Fortuin te ontfermen. Als “raddraaier” sommeerde hij een vorm van stilte in het clubhuis en lag het gehoor nadien aan zijn lippen.

Cursus vlaggen
bij Sportclub
goed bezocht

GENEMUIDEN - Onder het toeziend oog van een aantal leden van de scheidsrechterscommissie, hebben maar liefst 25 personen gehoor te geven om de informatieavond bij Sportclub Genemuiden te bezoeken met het thema ‘Neem af en toe eens de grensrechtersvlag ter hand’.

Door de huidige spelopvattingen vanuit de KNVB zijn er voor de uitoefening van het spel assistenten/ vlaggers nodig om de scheidsrechter te ondersteunen, door het organiseren van deze avond hoopte Sportclub Genemuiden ouders te stimuleren om de vlag ter hand te nemen.

De avond bestond uit een theorie en praktijk gedeelte. Na als eerste het theoriegedeelte te hebben gevolgd, mochten de grensrechters in spe het geleerde in praktijk brengen. Het MO17-1 en MO17-2 team hadden zich hiervoor beschikbaar gesteld.
Het jeugdbestuur wil de scheidsrechterscommissie bedanken voor de duidelijke uitleg deze avond.

Henk Oostenbrink beste sjoeler bij Sjoelvereniging Zwartewaterland

GENEMUIDEN - Henk Oostenbrink was vorige week woensdag de winnaar bij de sjoelcompetitie van Sjoelvereniging Zwartewaterland Genemuiden. In hoogste klasse A gooide hij 1170 punten.

Daarmee bleef hij 70 punten onder zijn gemiddelde. De andere sjoelers klasse A bleven nog verder onder hun gemiddelde score. Hendrikus Rook eindigde als tweede. Hilly Beens werd derde.

Andere winnaars waren Willem Speksnijder (klasse B), Jannie Beens (klasse C), Kla Landsman (klasse D), Joke Rook (klasse E) en Joke Beldman (klasse F).