Kwart miljoen euro door grondverkoop

ZWARTEWATERLAND – De gemeente heeft in het tweede kwartaal 277.000 euro overgehouden aan grondverkopen. Het grootste deel van dat bedrag kwam binnen vanwege een kaveluitgifte aan de Kleine Kranerweerd in Zwartsluis.

Verder verkocht de gemeente grond aan het Tijlswegje in Hasselt en kochten een aantal inwoners van Genemuiden en Zwartsluis een stuk groen van de gemeente.

Mannenzangavond

ZWARTSLUIS - Op 8 oktober staat een mannenzangavond op de agenda in de Gereformeerde Kerk van Zwartsluis. Heren die graag het geestelijk lied met elkaar zingen, zijn die avond welkom aan het Singel. Op het programma staan diverse liederen en psalmen.

Organist Berto Smelt zal de avond begeleiden. De organisatie vraagt belangstellenden om zich op te geven. Dit kan tot 6 oktober via reserveren@gereformeerdekerkzwartsluis.nl. Het eerste lied zal om 19.30 uur klinken.

Vaartweg komend weekeinde dicht

HASSELT - De Vaartweg is ook komend weekeinde nog afgesloten. Dat heeft te maken met de lagere nachttemperaturen. Voor de rest vorderen de werkzaamheden gestaag. 

Komend weekend wordt de kleurcoating aangebracht op het weggedeelte tussen de kruising Telvorenstraat en de Zandvoortweg. Dit wegvak is dan afgesloten tot maandag 4 oktober 06:00 uur. 

Collecte voor dak- en thuislozen

HASSELT - Stichting Ontmoeting houdt in oktober de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte in Hasselt en Genemuiden. Daarmee zamelt de stichting geld in voor professionele hulpverlening aan dak- en thuislozen. De collecte begint 4 oktober.

De Stichting Ontmoeting heeft verschillende locaties in Nederland. De hulp aan dak- en thuislozen varieert van praktische diensten zoals eten en een douche tot intensieve (woon)begeleiding. Het meest dichtbij is het woon-werkcentrum in Epe, waar dak- en thuislozen met een detentieverleden een resocialisatieprogramma volgen. In dit programma worden zij zodanig begeleid dat zij leren zelfstandig in de maatschappij te functioneren.