Afbeelding
Foto: Gemeente Zwartewaterland

Aannemer mag maximaal vijftien appartementen realiseren in voormalig schoolgebouw

GENEMUIDEN - In de voormalige school aan de Jan van Arkelstraat komen maximaal vijftien appartementen. Aannemer Karst van Dalfsen uit Hasselt turnt het gebouw om tot een wooncomplex. “Een mooie nieuwe bestemming. Met de opbrengst kunnen we andere gemeentelijke panden extra ondersteunen en verduurzamen", vindt wethouder Maarten Slingerland.

De gemeente zette het schoolgebouw uit 1982 voor de zomer in de etalage. Inschrijvers moesten zich houden aan een aantal voorwaarden. Het gebouw mag bijvoorbeeld uit maximaal twee bouwlagen bestaan en bewoners moeten straks parkeren op eigen terrein. Van Dalfsen was van de acht belangstellenden de hoogste bieder die ook aan de voorwaarden voldeed.. 

"We kijken eerst of het gebouw goed genoeg is om te laten staan”, aldus de ondernemer. “Dat is voor de buurt ook het meest plezierige. Misschien komt er nog een kleine uitbouw aan de achterkant, maar daarvoor moeten we eerst naar de tekentafel.” De gemeente wil meewerken aan een bestemmingsplanwijziging voor maximaal 15 appartementen. Wethouder Slingerland is blij met de verkoop. "Het pand staat al sinds 2017 op de lijst met te verkopen vastgoed van de gemeente. Het krijgt nu een goede invulling. Dat is positief voor alle partijen: de buurt, de ondernemer en de gemeente.” Zittende huurders, zoals het consultatiebureau, kunnen voorlopig blijven zitten. "Zodra Van Dalfsen zijn plannen concreet heeft en wil uitvoeren, kijken we samen met de huidige partijen naar de mogelijkheden”, aldus de wethouder. "Voordat het zover is, ben je zo twee jaar verder.”