Drie arrestaties na vechtpartij

GENEMUIDEN – De politie heeft woensdag drie personen aangehouden op de Stuivenbergstraat. Ze waren betrokken bij een fikse vechtpartijl op straat.

Tot de arrestanten behoren een 33-jarige man uit Genemuiden, een Kampenaar van 20 jaar en een vrouw uit Kampen van 44 jaar. Zij zijn allen overgebracht naar het politiebureau. Wat de aanleiding tot het geweld is, heeft de politie bekendgemaakt. 

Eikenaar over het Zoete Water

HASSELT – Joke Eikenaar vertelt woensdag (vanavond) in het Oude Stadhuis over haar nieuwe boek Het Zoete Water dat op 5 oktober verschijnt. Dat is een roman over twee zusjes aan het begin van de 15e eeuw. De avond wordt georganiseerd door de Historische Vereniging.

De roman speelt zich af in de omgeving van Zwolle en Hasselt. In en om het Zwartewaterklooster en het Klaarwaterklooster. De avond begint om 20.00. Gezien de beperkte ruimte is het raadzaam te reserveren : ajabrinkman@hotmail.com. De organisatie laat weten dat aanwezigen gevaccineerd, getest of van corona hersteld moeten zijn.

Excelsior start met repeteren

GENEMUIDEN – Excelsior is ook weer aan het repeteren. Het christelijk gemengde koor kon dat anderhalf jaar niet doen en begon op 30 augustus weer.

Nu de anderhalve meter regel is vervallen, is er ook weer ruimte voor nieuwe leden. Wie houdt van zingen, is welkom bij het koor. De leden repeteren op maandag van 19.30 tot 21.30 uur in de gereformeerde kerk aan de Jan van Arkelstraat.