Gemeente pakt kruispunten Hasselt aan

HASSELT - De gemeente Zwartewaterland maakt een groot aantal kruispunten in de Burgemeester Malcorpslaan en de Sikkel in Hasselt verkeersveiliger. Op maandag 4 oktober beginnen de werkzaamheden. Het werk aan de Vaartweg is dan afgerond. “Zo voorkomen we zoveel mogelijk verkeershinder voor bewoners, bezoekers en bedrijven”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

Uit metingen blijkt dat in de wijk vaak te hard wordt gereden. De gemeente wil daarom de belangrijke doorvoerwegen Burgemeester Malcorpslaan en de Sikkel verkeersveiliger maken. “We beginnen met de kruispunten”, zegt Slingerland. “Later, wanneer ook de riolering moet worden vervangen, versmallen we de weg en vervangen we het asfalt door klinkers. Zo geven we deze 30km-weg ook de uitstraling van een 30 km-weg.” De aanpassing van de kruispunten levert al veel veiligheidswinst op. 

Het gaat om de kruispunten van de Burgemeester Malcorpslaan met de Sikkel, De Elshagen, Het Kooistuk, De Schraa, De Poortmaat en Het Woltmansland. Aan weerzijde van de school bij De Bagijnenkamp komen voetgangersoversteken op plateaus met schoolzonemarkering.