Na twee jaar weer een Stoomdag van d' Olde Mesiene

KAMPERZEEDIJK – Voor het eerst in bijna twee jaar houdt Stoomgemaal Mastenbroek weer een Stoomdag. Bezoekers zijn op zaterdag 9 oktober welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

“Onze vrijwilligers staan te popelen om weer van alles te laten zien en te vertellen over het monument en de machine. Geniet ook in het bezoekerscentrum van wat lekkers en het geweldige uitzicht over de kolk. Ook gemaal Veneriete is open”, aldus de organisatie.

Eenrichtingsverkeer

Bezoekers volgen tijdens de dag eenrichtingsverkeer. Ook moeten ze bij binnenkomst gegevens invullen, zodat ze bij een eventuele besmetting later bereikbaar zijn.

SCEG: Alternatief voor Bokkentocht Genemuiden

GENEMUIDEN - SCEG en de Genemuider horeca organiseren ook dit jaar geen Bokkentocht. De coronamaatregelen voor de binnenruimtes maken dit nog lastig, vinden beide partijen.

Een alternatief is er wel: op 19 november staat speciaal- en winterbieren op de agenda. Meer informatie over de nieuwe activiteit volgt nog. Eerdere versies van de Bokkentocht leverden steevast veel deelnemers op. De Bokkentocht zou voor de derde keer op de kalender staan.

Ochtend voor vrouwen met of na borstkanker

ZWOLLE - Nazorgcentrum IntermeZZo, voor mensen met kanker en hun naasten, organiseert een ochtend speciaal voor vrouwen met of na borstkanker. De diagnose en behandeling hebben veel impact op het leven van degene die het treft én diens naasten. In oktober-borstkankermaand wordt landelijk extra aandacht besteed aan het leven met en na borstkanker.

Op vrijdag 15 oktober van 10.00-12.30 uur biedt IntermeZZo gelegenheid tot informeel ontmoeten en praten. In de ontmoeting met lotgenoten ervaren veel vrouwen herkenning. Met of zonder iets te zeggen begrijpen ze wat ze doormaken of doorgemaakt hebben. 

Erkenning

Tijdens deze ochtend is er een extra huiselijke sfeer bij IntermeZZo; koffie en thee wordt geserveerd met verschillende soorten home-made gebak. Niet alleen erkenning, herkenning en ontmoeting zijn belangrijk, ook ontspanning is essentieel in de periode voor, tijdens en na de behandelingen. Tijdens deze ochtend wordt ontspanning geboden in de vorm van handmassages door ervaren masseurs.

Aanmelden

Gastvrouwen zijn aanwezig voor ontvangst en voorbegeleiding. De ochtend is aan de Dokter van Thienenweg 1a Zwolle. Parkeren is gratis. Aanmelding voor de ontmoetingsochtend bij Intermezzo.is nodig. Deelnemen? Bel dan met Intermezzo Zwolle op nummer (038) 424 6088.