DESZ boekt knappe zege bij Achilles 1894

(door Gerard Meijeringh)

ASSEN - DESZ heeft zich prima hersteld van de onnodige nederlaag tegen De Weide. Zaterdag werd Achilles 1894 knap met 1-2 verslagen. “Een verdiende overwinning. We hebben heel degelijk gespeeld. Dit was een overwinning van het collectief”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman.

DESZ begon prima in Assen. Al in de 6e minuut kwamen de Sluzigers op voorsprong. Een voorzet vanaf links van Danny Moorman werd verlengd door Thomas Witte.

Vervolgens kopte Tom Kisjes tegendraads raak. Even later kwam Achilles op 1-1 na een fout van DESZ-keeper Henrico Abma. Hij liet de bal los, waarna de spits van Achilles gemakkelijk de 1-1 kon aantekenen.

Daarna werd DESZ teruggedrongen, maar de ploeg gaf weinig kansen weg. In de omschakeling was DESZ enkele keren gevaarlijk.

De grootste kans was voor Frank Kuurman, maar de keeper bracht redding. Vlak voor rust maakte goalie Abma zijn fout goed. Met een goede redding wist hij de 2-1 te voorkomen.

Na rust werd DESZ steeds gevaarlijk in de omschakeling. Dat leverde grote kansen op voor Thomas Witte. Vlak voor tijd sloeg DESZ eindelijk toe. Uit een corner van Mika Esteie kopte Arjan Krabbe raak.

“Dit was een mooie overwinning. De jongens hebben er keihard voor gewerkt. We hebben goed verdedigend. We stonden onder druk, maar hebben bijna niets weggegeven. Dit was een overwinning van het collectief.”

Winst en verlies voor de Bleistarte

ZWARTSLUIS - Biljartvereniging de Bleistarte kon vorige week een overwinning en een nederlaag bijschrijven in de avondcompetitie.

In de C1-klasse libre klein won de Bleistarte met 32-30 van Auto Veld Steenwijk 2. In de R3-klasse libre klein poule 2 ging de biljartvereniging uit Zwartsluis fors onderuit. Ghesselen Emmeloord 2 won met 48-26.

In de interne competities van de Bleistarte zijn vorige week weer diverse partijen afgewerkt.

In het clubrooster libre won De Graaf met 12-3 van Van Dooren en versloeg Boezen Mooiweer met 12-0.  Kroes verloor met 8-12 van Kost.

Bij het bandstoten zegevierde Mooiweer tegen De Graaf en ging Kost met 9-12 onderuit tegen Van Dooren.