Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hasselts Fanfare geeft concert voor klein publiek

HASSELT - Hasselts Fanfare gaf vorige week woensdag een concert voor een klein publiek. Het was de eerste keer dat de fanfare weer kon optreden, sinds de start van de coronacrisis.

"Corona heeft ook enorme impact op Hasselts Fanfare gehad. 2020 was het jaar waarin de vereniging met volle inzet bezig zou zijn geweest met voorbereidingen voor het 125-jarig jubileum, maar helaas", schrijft de vereniging. Ook de viering van het jubileum kon niet doorgaan.

"Na een prachtig Maestro-concert op zaterdag 7 maart, waarbij ‘dirigenten’ uit de bevolking van Hasselt aan elkaar werden getoetst, gingen de maandag erop ook de deuren van het verenigingsgebouw op slot", blikt de fanfare terug in een persbericht.

Kleinschalig en met in achtneming van de regelgeving konden de leden toch af en toe nog wat musiceren. Maar echt optreden, dat zat er niet in. Daarvoor waren er teveel beperkingen in de regels.

"Wat waren de leden van het orkest dan ook blij dat zij na lange tijd eindelijk weer met voltallig orkest konden repeteren. Meteen werd dan ook een optreden ingepland en met ‘testen voor toegang' kon afgelopen woensdag een concertje voor klein publiek verzorgd worden." 

Ondanks de korte voorbereidingstijd kon de fanfare een gevarieerd programma in elkaar draaien. Dat was breed georiënteerd: Van traditionele marsmuziek, filmmuziek, fraaie koraalmatige stukken tot het populaire werk ‘Door de wind' van Stef Bos, dat onlangs opnieuw bekendheid kreeg door de vertolking van Sanne Hans in het TV-programma ‘Beste Zangers'. 

"Het deed ons allemaal goed. Zowel publiek als muzikanten genoten van dit heerlijk avondje fanfaremuziek. Een eerste stap is gezet na een voor ons allen heel vervelende periode. Op naar het kerstoptreden, waarvoor wij inmiddels de muziek op de lessenaar hebben", aldus voorzitter Mijnten.

Op maandag 20 december staat een kerstavond in De Hazelaar gepland.