Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Leerlingen de Vogelaar maken leesmeters

GENEMUIDEN - Basisschool de Vogelaar opende vorige week de Kinderboekenweek op een ludieke manier. De kinderen en leerkrachten trokken kleren aan die bij een beroep pasten. "Want de Kinderboekenweek heeft dit jaar als thema 'Worden wat je wil'", schrijft de school.

De leerkrachten leken echter iets heel anders van plan. "Ze gingen allemaal dingen meten; de stewardess wilde meten hoelang het van Schiphol naar New York was, de dierenarts wilde weten hoe lang de hond was en de boerin wilde weten hoeveel melk haar koe gegeven had."

Toch was er iets niet duidelijk. "Maar wat had dit nou met lezen te maken? Gelukkig maakte een agent een einde aan het meten."
Die legde uit dat de leerlingen deze week 'leesmeters' moeten gaan maken. "Daarvoor hangt er in alle groepen een leesmeter, waarop bijgehouden kan worden hoeveel minuten er gelezen wordt."

Lukt het alle groepen om voor de herfstvakantie de finish te halen? "De kinderen zijn inmiddels enthousiast aan de slag gegaan." Deze week wordt er ongetwijfeld veel gelezen.