Lagere lasten

(vervolg van pagina 3)

Onder aan de streep betalen meerpersoonshuishoudens volgend jaar 34 euro minder en eenpersoonshuishoudens 28 euro minder. "Een kleine maar welkome meevaller in een tijd waarin wonen duurder wordt”, zegt Slingerland. 

De begroting voor 2022 bevat meer goed nieuws, zegt de gemeente. Dit jaar was Zwartewaterland de beste van ons land met coronadienstverlening aan bedrijven, zo concludeerde MKB Nederland in een onderzoek. “Die lijn zetten we volgend jaar door”, zegt burgemeester Eddy Bilder. “We blijven onze inwoners en bedrijven zo goed mogelijk bedienen. Niet alleen bij corona, maar ook op andere vlakken.” 

Zo werkt de gemeente mee aan het toekomstbestendig maken van het bedrijfsleven op Zevenhont-Oost en–Zuid in Genemuiden, zegt wethouder Harrie Rietman. “We willen de werkgelegenheid behouden en bijdragen aan een duurzame omgeving. Ook versnellen we de woningbouw, zodat meer mensen een betaalbare woning vinden. En we gaan samen met de inwoners door met de Leefbaarheidsplannen. Overal zien we daarvan de resultaten.”

De gemeente zet in op een inclusieve samenleving, waaraan iedereen kan meedoen, en op positieve gezondheid. “We bevorderen op verschillende manieren het wel bevinden van mensen”, zegt wethouder Gerrit Knol. ”Hierover hebben we afspraken gemaakt met sportverenigingen en maatschappelijke organisaties, zoals een programma voor mensen met dementie en onze aanpak om armoede te bestrijden.”

Ook gaat de gemeente door met het verbeteren van de openbare ruimte, zegt Slingerland. “We investeren stevig in de buitenruimte en dat is duidelijk te zien. In parken in Hasselt en Genemuiden, in speeltuinen in de verschillende kernen en aan veiliger verkeer. En we zijn nog niet klaar. Ook in 2022 zetten we dit voort.”

Seniorenmiddag

HASSELT - Het Senioren Team van Welzijn Zwartewaterland organiseert een gezellige middag met bingo op donderdag 21 oktober, van 14.30 tot 16.30 uur in het Teeuwland. 

Om de kosten te dekken wordt een entreeprijs gevraagd van 5 euro. "Hiervoor ontvangt u koffie/thee, drankje met een hapje en vier rondjes bingo met leuke prijsjes. Wij zouden het erg leuk vinden om u te ontmoeten", laat het team weten. Opgeven kan bij Jenny Schmidt via 06-57056694 of Willy Tempelman, 06-33424304.