Afbeelding
Beeld: Ain Vares

Is er een hel en een hemel? (door Cees van Beek)

Als evangelisten spreken wij met mensen op straat. Het gesprek komt nogal eens op het komende oordeel. Acht van de 10 personen geloven daarin, op de ene of andere manier. Enkelen reageren laconiek: “Dat zie ik dan wel weer!” Er zijn soms ook jongeren of ouderen die (vervolgens) spotten met de hel. Het zou een plaats zijn van plezier, bier, vrouwen en feest. Vaker echter horen wij dat mensen geloven in deze plek van gruwel. Zij willen daar niet terecht komen.

Wij discussiëren daar nooit over. Immers wij kunnen hen niet overtuigen van deze Bijbelse waarheid. Alleen God Zelf kan dat zoals Hij dat deed in een weeffabriek in de Verenigde Staten in 1867. Charles Finney (1792 – 1875) bezocht deze fabriek nadat hij de avond ervoor in het stadje had gepreekt. Toen hij de productieruimte binnen gelopen was, vulde plotseling de almachtige kracht van Gods Geest deze ruimte. Lees maar hoe dat er aantoeging.

"He, daar heb je hem..."
"Wie dan?"
"Die dominee van gisterenavond!"
"Die daar?!"
"Ik moet om hem lachen..."
"Moet je kijken hoe hij er uitziet!"
"Ik spot met hem"
"De anderen doen mee!"
"Maar wat kijkt hij vreemd naar ons..."
"Hij komt onze kant uit!"
"O... wat moeten wij doen?"
"Ik doe net of ik hem niet zie"
"Plotseling valt er Iets op mij neer..."
"Oh... de draad breekt van mijn weefkleed!"
"De heiligheid van God omringt mij!"
"Mijn handen en vingers trillen hevig"
"Plotseling zie ik al mijn zonden, "
"Ook mijn geheime... en mijn eigenliefde!"
"Oh... ik verlies mijn kracht"
"Ik val van mijn stoel op mijn knieën en huil en huil..."
"Oh, oh, oh mijn zonden, schuld, de komende dood!"
"Ik zie de hel voor mij..."
"De afgrond van de duisternis!"
"Straks val ik erin..."

Als je hierover nog nooit gehoord hebt dan denk je wellicht “Dit bestaat niet!”. En al helemaal niet als het gaat over de hel. 

Over een hemel, nou ja die is er (misschien) wel maar een hel? God is toch liefde?!

Als je twijfelt of er een oordeel komt en een hel bestaat, ga het dan gewoon aan God vragen. Gegarandeerd dat Hij antwoord geeft want Hij wil niet dat je daarin terecht komt. 

Hij wil maar één ding namelijk dat je gered wordt van deze plaats van eeuwige pijn en gewetenswroeging. Juist daarom stuurde God uit liefde jou en mij Zijn Zoon Jezus naar het Kruis om ons daarvan te redden. 

En dat gebeurt als je dat gelooft! 

Deze column is geschreven door evangelist Cees van Beek uit Genemuiden van de Stichting Levend En Stromend Water. Als je vragen hebt over deze column, kom gerust langs op de weekmarkt in Genemuiden. Of mail mij op levendenstromendwater@gmail.com. Of bel of app op 06-51046981. 


Kijk hier als je wilt weten hoe het afliep in die fabriek: https://bit.ly/3Dr9Y4H.