Hasselts Mannenkoor nodigt mannen uit

HASSELT - De ontlading is groot, bij het Hasselts Mannenkoor. Dat is in augustus weer begonnen met de repetities en tijdens de Open Monumenten dag op zaterdag 11 september heeft het koor vier concerten gegeven in Hasselt. 

Drie daarvan waren buitenconcerten bij Molen de Zwaluw, het Oude Stadhuis en De Hazelaar. “Het hoogtepunt was een binnenoptreden in de Ichtuskerk, waarbij we onder meer begeleid werden door een pianist”, aldus het koor. Dat heeft onlangs een ambitieus beleidsplan opgesteld en is voornemens om in 2021 en 2022 op allerlei manieren van zich te laten horen. “Het repertoire van het koor is bijzonder gevarieerd en zal dit jaar worden ververst door de muziekcommissie en onze vaste dirigent Svetlo Kleijn Anastasova.” 
Wie een kijkje wil nemen bij het koor, is van harte welkom op de vaste repetitieavond maandagavond 19.15 uur in het Teeuwland in Hasselt. "We hebben regelmatig optredens. Naast optreden doet het HMK nog veel meer. Een reis naar het buitenland voor leden en hun partners met een bijzonder optreden in een bijzondere accommodatie, een uitje ergens in den lande, een optreden tijdens het korenfestival in de regio en eenmaal per maand een onvervalste borrel met een hapje na de repetitie.”