Aanrijdingen

GENEMUIDEN - Twee auto's reden vorige week woensdag tegen elkaar op de Randweg. De politie doet die mededeling. 

"Gelukkig was er weinig tot geen letsel", zegt de politie. De beide betrokkenen hebben samen een schadeformulier ingevuld.

ZWARTSLUIS - Twee fietsers botsten zondag op elkaar op de Zwartsluizerweg. Dat meldt de politie.

Een van de fietsers raakte gewond en is daarom ter controle meegegaan naar het ziekenhuis.

Dinsdagmorgen (gisteren) botsten een auto en een bestelbus op elkaar op de Zwartsluizerweg. Dat zorgde voor de nodige ravage, de weg was ook enige tijd afgesloten.

Invloedsrijder

ZWARTEWATERLAND - Een 28-jarige inwoner van Wapenveld is zaterdag aangehouden voor rijden onder invloed. Dat gebeurde op een onbekende locatie in Zwartewaterland.

Tijdens controle bleek dat de bestuurder mogelijk onder invloed was van een verdovend middel. "De bestuurder is meegenomen naar het bureau voor onderzoek", deelt de politie mee.

Voorleesboekje

MASTENBROEK - Zorgboerderij De Rietstulp in Mastenbroek is een Wecycle-inleverpunt voor kleine apparaten. Tijdens de Nationale Recycleweek (van 11 tot 17 oktober) ligt hier voor snelle inleveraars van een klein apparaat een cadeautje klaar, een gratis voorleesboekje: Sanne SuperPower. 

"Op een leuke manier leren kinderen en hun (groot) ouders alles over recyclen. Wees er snel bij, op is op", laat WeCycle weten in een persbericht.

Op 14 oktober is het voor de derdee keer International E-waste Day. De hele week rondom deze dag is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Recycleweek en zijn er acties en campagnes om de inzameling van e-waste extra te stimuleren.

Hans de Rijk van Kinderboerderijen Actief: "Kinderboerderijen zijn laagdrempelige educatieve ontmoetingsplekken in de buurt voor jong en oud. We stimuleren graag het recyclen van e-waste en bekendheid over hergebruik van grondstoffen. In de Recycleweek gebeurt dit door activiteiten te organiseren, gecombineerd met het voorleesboek. Op www.kinderboerderijenactief.nl/recycleweek/ zijn de activiteiten te vinden.”