Sportclub bekert tegen Noordscheschut, DESZ loot DZOH

ZWARTEWATERLAND - De KNVB heeft de loting verricht voor de eerste knockout-ronde van de districtsbeker. Sportclub Genemuiden en DESZ hadden het gunstiger kunnen treffen.

Sportclub Genemuiden moet in de eerste ronde van de districtsbeker thuis zien af te rekenen met Noordscheschut. Enkele weken geleden haalde Sportclub Genemuiden in de competitie nog stevig uit bij deze tegenstander (0-7).

DESZ treft in de beker ook een bekende tegenstander uit de competitie. De ploeg van trainer Pim Kaagman moet het in Emmen opnemen tegen DZOH.

Het bekerduel van Sportclub Genemuiden wordt gespeeld op dinsdag 9 november, aanvang 19.30 uur. DESZ bekert tegen DZOH op zaterdag 13 november.

Derde zege op rij voor Hilly Beens

GENEMUIDEN - Het gaat voortvarend met Hilly Beens in de sjoelcompetitie van Sjoelvereniging Zwartewaterland Genemuiden. Afgelopen woensdag was ze weer de sterkste in de competitie. Dat was voor de derde keer op rij. 

Beens gooide 21 punten in de plus en pakte daarmee opnieuw de winst in de hoogste klasse A. De tweede plek was voor Henk Oostenbrink. Hij gooide met 1253 punten 13 punten boven zijn gemiddelde.

In de klasse B gooiden alle sjoelers in de min. Lummie Lindeboom wist de schade het meest te beperken met 1084 punten (-16) en legde daarmee beslag op de eerste plek. Jannie Beens overtrof zichzelf in de klasse C. Ze gooide maar liefst 119 punten in de plus (1184 punten) en eindigde bovenaan. 

In de klasse D deed Gea Kolk het ook prima. Ze gooide 53 punten boven haar gemiddelde (1093 punten) en pakte de winst in de klasse D. Joke Rook won in de klasse E en Joke Beldman in de klasse F.

Twee zeges en
een nederlaag
voor de Bleistarte

ZWARTSLUIS - In de avondcompetitie kon biljartvereniging de Bleistarte deze week een overwinning en een nederlaag bijschrijven. In de dagcompetitie wist de Bleistarte te winnen van De Pomerans. 

In de C1-klasse libre klein was de Bleistarte niet opgewassen tegen De Kolonie. De biljarters uit Zwartsluis gingen met 19-36 onderuit. In de B2-klasse driebanden klein ging het een stuk beter. De Bleistarte won met 24-29 van De Schout.

In de dagcompetitie (R3-klasse libre klein poule 2) bleef de Bleistarte aan de goede kant van de score met een 39-35 zege op De Pomerans.

Ook zijn weer diverse partijen afgewerkt in de interne competities. In het clubrooster libre waren er zeges voor De Graaf, H. Mooiweer en A. Mooiweer. Bij het driebanden won De Graaf van Boezen.