Sinterklaasintocht


GENEMUIDEN - De intocht van Sinterklaas in Genemuiden wordt gehouden op zaterdag 20 november. "Zoals het nu lijkt mag de intocht doorgaan", deelt de Sinterklaasbrigade mee.

"Het zal wel iets anders verlopen dan voorgaande jaren", verwacht de brigade, die verdere info later bekendmaakt. Over de medewerking van de gemeente is de brigade in elk geval te spreken.

Verkoopactie

GENEMUIDEN -  Vanuit de Bethelkerk wordt er op zaterdag 11 december een winterverkoopactie gehouden. Dit gebeurt middels een bestellijst die enige tijd daarvoor op de site hhggenemuiden.nl geplaatst wordt.

"Het betreft een actie waarbij de producten uitsluitend bezorgd of afgehaald kunnen worden", laat de organisatie weten. Hoewel het nog niet zo ver is, leek het de organisatie goed om dit onder de aandacht te brengen. "Zodat u de datum alvast kunt noteren. Uiteraard zullen we u te zijner tijd voorzien van verdere info."

Collecte voor sticht-ing Ontmoeting

HASSELT/GENEMUIDEN - De jaarlijkse collecte in Hasselt en Genemuiden voor stichting Ontmoeting heeft 5.295 euro opgebracht. 

In Genemuiden zamelden de collectanten 3.600 euro in en in Hasselt 1.695 euro. “Een heel mooi bedrag dat zeer welkom is bij deze stichting (zeker in coronatijd) die hulp biedt aan onze dak- en thuisloze medemens”, schrijft het plaatselijke comité in een bedankbericht.

Namens stichting Ontmoeting wil het comité alle collectanten en ook de inwoners van Zwartewaterland hartelijk danken.

Geloofsontmoeting

GENEMUIDEN - Het Leger des Heils houdt komende zondag weer een geloofsontmoeting in 't Kruispunt. Die vindt plaats om 17.00 uur.

"In deze geloofsontmoeting gaan we dieper in op de vraag 'Wie mag er bij jou aan tafel?'", schrijft het Leger des Heils in de aankondiging. Koffie en thee staan klaar vanaf 16.30 uur. Na afloop serveert het Leger soep en broodjes. "We zien ernaar uit om jou te ontmoeten." 't Kruispunt is gevestigd aan de Nieuwstraat 35.

BoerEnBootcamp

REGIO - Bij de boeren van IJsseldelta Boert Bewust zijn er deze week diverse activiteiten. Melkveebedrijf Kattenberg in Mastenbroek gaat op de sportieve toer met een stoere BoerEn Bootcamp onder begeleiding van een ervaren trainer. "Lekker trainen tussen de koeien en op het erf van de boer, met attributen waar de boer elke dag mee werkt."

De Boert Bewust-deelnemers in de IJsseldelta organiseren regelmatig activiteiten op hun erf om verbinding te maken tussen boeren, tuinders en samenleving. Veel van de activiteiten zijn ook gericht op kinderen zodat zij zelf zien en leren waar hun eten vandaan komt.

De BoerEnBootcamp bij melkveehouderij Kattenberg is op zaterdagmorgen 23 oktober van 10.30 uur tot en met 12.00 uur. Kijk voor alle informatie en aanmelden op https://www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten/