‘Ze willen zo graag, maar het is beter om rustig te blijven’

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ-trainer Pim Kaagman was zaterdag niet tevreden over het spel van zijn ploeg tegen SC Elim. “We waren zo gehaast, zo druk in ons hoofd. Zonde. Ze willen zo graag, maar het is beter om rustig te blijven.”

“We begonnen heel mat en dat straften zij goed af. Daarna hadden we een kwartier nodig om uit de loomheid te komen. Toen begonnen we te voetballen en maakten we de verdiende 1-1. Daarna hebben we verzuimd om op voorsprong te komen.”

Volgens Kaagman miste DESZ diepgang vanuit het middenveld. “Daarom hebben we geprobeerd om Arjan (Krabbe, red.) aan te laten sluiten bij onze spits. Dat heeft hij goed uitgevoerd, maar we speelden veel te gehaast. Als je rustiger voetbalt,
creëer je meer mogelijkheden en hou je controle. Nu vergaten we de organisatie en verzuimden we de tweede bal te pakken. Elim heeft het goed gedaan en wij hebben geen goede wedstrijd gespeeld. We dachten dat we meer konden brengen en daardoor brachten we ook irritaties over. We hanteerden te snel de lange bal. Dan wordt het onrustig”, aldus Kaagman.

Koploper Wobben onderuit bij De Schuivende Schijf

ZWARTSLUIS - In de competitie bij Damclub De Schuivende Schijf liep Klaas Wobben vorige week tegen een nederlaag. Hij blijft koploper in de eerste klasse.

Henk Boers dwong Klaas Wobben al in de opening om een centrumvoorpost in te nemen. Deze voorpost werd omsingeld en in het middenspel werd de voorpost aangevallen toen deze niet meer verdedigd kon worden. Wobben probeerde het nog wel, maar op zijn verdediging volgde een damcombinatie die winst opleverde.

Jacob Lok speelde tegen Roelof Jan Breman een fraaie partij. Hij was goed gefocust en wist af te rekenen met het verliesspook. Lok bood remise aan en Breman accepteerde dit, iets wat niet vaak gebeurt.

Jan van de Kolk ontsnapte ternauwernood aan verlies tegen Erik van Wendel.

In de tweede klasse kwamen de broers Anne en Harm de Jong uit op remise. Ook de partij tussen Theo Horzelenberg en Folkert de Jong eindigde onbeslist. 

Wim Hammer maakte in het middenspel een fout en nam vervolgens teveel risico. Tegenstander Johan van Wendel profiteerde en won de partij.