Schoenendoosactie voor Roemenië

GENEMUIDEN - In Genemuiden wordt weer een schoenendoosactie voor Roemenië gehouden. “Graag willen wij kinderen en gezinnen in Oradea en omgeving blij maken met gevulde schoenendozen”, legt Alinda Visscher uit.

“Deze families en kinderen hebben bijna geen inkomen en leven in schrijnende toestanden. Ze hebben weinig eten en drinken, de winters zijn er koud en er is gebrek aan warme kleding en dergelijke. De kinderen hebben bijna geen speelgoed en zien altijd weer uit naar een gevulde schoenendoos. Afgelopen zomer liet mij een meisje nog iets zien wat ze gekregen had uit Nederland, ze was er erg blij mee.”

In de schoenendoos mogen: tandpasta, tandenborstel, douchegel, shampoo, zeep, snoep (geen drop), chocolade, kleurboek, kleurpotloden, sokken, sjaal, knutselproducten of zelfgemaakte knutselwerkjes. In de doos voor arme gezinnen: rijst, macaroni, tonijn, maïs, olie, thee, koffie, snoep, chocoladepasta, verzorgingsmiddelen en houdbare producten.

De doos mag een waarde van maximaal 10 euro hebben. “Wanneer de waarde boven de 10 euro zit, kunnen er beter twee boxen gevuld worden”, aldus Visscher. “Graag duidelijk op de doos zetten of deze voor een jongen/meisje is en welke leeftijd. De doos mag versierd worden.”

De dozen kunnen op de zaterdagochtenden 30 oktober en 13 november tussen 9.30 en 12.00 uur ingeleverd worden op Nijverheidsstraat 15a in Genemuiden. Voor vragen kunnen mensen mailen met alindavisscher@live.nl of bellen naar 06-11653269.

Stoomdag gaat nu toch niet door

KAMPERZEEDIJK - Stoomgemaal Mastenbroek zou op zaterdag 6 november weer een stoomdag hebben. Die gaat nu niet door, de stichting durft het niet aan. “Het hek en de deuren blijven dicht.”

Corona is daarvoor de reden. “Wij willen niet dat bezoekers en zeker ook onze vrijwilligers het risico lopen om, ondanks vaccinatie, toch besmet te raken. Het is heel jammer, maar hopelijk geniet u net als wij nog na van 9 oktober. We zien u graag weer in 2022”, aldus de stichting.

De eerstvolgende stoomdag staat nu gepland op zaterdag 14 mei. Eerder deze maand was het gemaal voor het eerst weer onder stoom. Dat bracht veel mensen op de been. "Het vele bezoek is reden om ook op 6 november een extra stoomdag te houden”, aldus medewerkers toen. "Het was een drukte van belang.”