Open Kampioenschap 30 Seconds

GENEMUIDEN - Het Open Kampioenschap 30 Seconds wordt op 12 november gehouden in d'Olde Soldoat. "Na vele succesvolle andere edities in verschillende gemeentes komt het kampioenschap nu naar Genemuiden", aldus de organisatie.

Op vrijdagavond 12 november wordt de editie gehouden. "En daar kan jij met jouw team aan meedoen. Trommel je vrienden / partner / familieleden / irritante schoonmoeder op om een team samen te stellen van twee tot vier personen en schrijf je in voor de Open Kampioenschappen 30 Seconds van Zwartewaterland", nodigt de organisatie uit. 

Er zijn verschillende prijzen te winnen. "Ben je nou niet zo heel erg goed maar houd je wel van gezelligheid, ook dan moet je je zeker aanmelden", schrijft de organisatie. 

De inschrijving is al begonnen en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via de website www.jeroencitroen.nl/aanmelden. Deelname kost 5 euro per persoon. 

Natuurwerkdag

HASSELT - Staatsbosbeheer houdt samen met De Veldschuur een Natuurwerkdag in de Olde Maten bij Hasselt op zaterdag 6 november. Deze werkdag is voor jong en oud, waarbij er allerlei verschillende buitenklussen te doen zijn.

"Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag", schrijft Staatsbosbeheer in de aankondiging. "We gaan bloembollen poten om zo de bloemetjes buiten zetten voor de bijtjes bij de Veldschuur. Daarnaast worden er verschillende zaagwerkzaamheden uitgevoerd om het verruigde landschap weer om te vormen naar een bloemrijk akkerland."

Het hele gezin kan meedoen en ook de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden helpen mee met de verschillende werkzaamheden. De Natuurwerkdag in de Olde Maten start om 9 uur bij de Veldschuur aan de Wijkweg 2 te Rouveen. Voor de koffie, thee, limonade en lunch wordt gezorgd. Aanmelden is wel verplicht en kan via: www.natuurwerkdag.nl of rechtstreeks: tinyurl.com/OldeMaten