Industriewijk krijgt 'opknapbeurt'

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - De 'industriewijk', tegen het centrum van Genemuiden, krijgt qua speelplekken een kleine opknapbeurt. Op verschillende plaatsen zijn al speeltoestellen vervangen.

"De wijk typeert zich door dichte bebouwing en beperkte ruimte voor onder andere spelen en ontmoeten", schrijft het college van B&W aan de gemeenteraad. "Daarom gaan we in gesprek met de Maarten Lutherschool om het plein openbaar te maken. Ook gaan we de bestaande speelplekken zo efficiënt mogelijk inrichten; oude toestellen vervangen voor nieuwe, waarbij rekening wordt gehouden met de beperkte ruimte." 

Er zijn nieuwe speeltoestellen besteld voor de Maarten Lutherschool. Die worden binnenkort geplaatst. Dat geldt ook voor nieuwe toestellen in de Prinses Beatrixstraat. Aan de Burgemeester Ten Veldestraat zijn al nieuwe speeltoestellen geplaatst.

Tot 1 juli was het plein van de Maarten Lutherschool al buiten de schooltijden open om te spelen. De Maarten Lutherschool en de gemeente besloten dat omdat er weinig speelmogelijkheden zijn in de kern van Genemuiden en Genemuiden Noordoost. De huizen zijn dicht op elkaar gebouwd en de straten smal met geparkeerde auto’s. 

Nu kijken gemeente, de Maarten Lutherschool en de buurt of het schoolplein permanent open kan blijven. Wethouder Maarten Slingerland, destijds: “Ik ben erg blij met de samenwerking met de Maarten Lutherschool. Ik hoop dat kinderen uit de buurt, en ook hun (groot)ouders veel plezier beleven aan de extra speel- en beweegruimte.”

Speelplek Wycher van Russellstraat wordt buurtplek 

HASSELT - De Wycher van Russellstraat wordt ingericht als een 'buurtplek' waar kinderen kunnen spelen. Daar worden toestellen geplaatst.

De kleine speelplekjes aan de Mulertstraat en Van Brandenburgstraat worden ingericht als speelaanleidingen. Dat zijn bijvoorbeeld knikkertegels, hinkelbanen enzovoorts. 

De  gemeente is ook bereid om te kijken of er in de Willem Egbertsstraat nog (kleinere) wensen zijn waarbij de gemeente kan helpen. Die straat is al aangepakt als onderdeel van een buurtinitiatief. 

Omdat nog onzeker is wat er in de toekomst met deze plek gaat gebeuren, wordt hier door de gemeente geen definitieve speelplek van gemaakt. 

De speeltoestellen voor de Wycher van Russellstraat zijn in overleg met de buurtbewoners besteld. Er komt onder andere een kabelbaan, schrijft het college van B&W aan de gemeenteraad. 

"De oude speeltoestellen worden binnenkort verwijderd. Vervolgens wordt door de buitendienst een bult zand/grond aangebracht en ingezaaid, waar vervolgens de nieuwe kabelbaan op geplaatst wordt", is te lezen in een brief die het college begin deze maand naar de gemeenteraad stuurde.