Tom Kisjes heeft gescoord en wordt gefeliciteerd door Frank Kuurman.
Tom Kisjes heeft gescoord en wordt gefeliciteerd door Frank Kuurman. Foto: Jan Willem Oldenbeuving

DESZ boekt tweede competitieoverwinning

(door Gerard Meijeringh)

EMMEN - DESZ heeft zaterdag de tweede zege in de competitie behaald. Wederom gebeurde dit buitenshuis. In Emmen wonnen de Sluzigers met 0-2. “Een verdiende zege. We hebben goed gespeeld, vooral in de eerste helft. Vandaag hebben we een rustige en stabiele wedstrijd neergezet”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman.

DESZ werd in het zadel geholpen door een vroege voorsprong. Al in de 5e minuut scoorde Tom Kisjes. Arjan Krabbe zette goed druk en veroverde de bal. Hij bediende vervolgens de geheel vrijstaande Kisjes, die de bal in het doel lege doel schoot. Drenthina bleef na de 0-1 teruggetrokken spelen.

DESZ bleef rustig en speelde goed gevarieerd. De ploeg uit Zwartsluis domineerde in de beginfase en controleerde het duel in de eerste helft. Dat leverde twee goede kansen op voor Kisjes.

De eerste keer werd zijn inzet gekeerd door de keeper na een prima steekpass van Frank Kuurman. In de tweede situatie wilde hij de goalie verschalken met een lob, maar de inzet ging naast het doel.

DESZ-doelman Henrico Abma moest voor rust één keer serieus in actie komen. Bij een indraaide bal wist hij met een goede redding een treffer van de thuisploeg te voorkomen.

Na rust probeerde Drenthina wat te forceren door meer druk te zetten. Dat leverde niet veel op. In de 62ste minuut was doelman Henrico Abma weer belangrijk.

Eerst verrichtte hij een belangrijke redding toen de spits van Drenthina voor hem opdook. De goalie bedacht zich niet en zette Tom Kisjes snel aan het werk via een verre uittrap. Deze keer wist de aanvaller wel doel te treffen met een lob. Vanaf zo’n 25 meter wist hij de keeper te passeren.

Daarna werd het een vechtwedstrijd. “Zij speelden alles lang. Dan moet je het rustig uitspelen. Daar waren we vaak niet toe in staat”, aldus Kaagman.

Hij zag dat de thuisploeg acht minuten voor tijd een penalty kreeg na een ongelukkige handsbal van Robert Elken. Drenthina verzuimde om te scoren, de strafschop ging hoog over. Daarna was het over en uit voor de ploeg uit Emmen.

Met de 0-2 zege behoudt DESZ de ongeslagen status buitenshuis. Na zes duels staat DESZ op een zesde plek in de tweede klasse J.