Mogelijk opnieuw locatie voor Testen voor Toegang


ZWARTEWATERLAND - De gemeente kijkt naar de mogelijkheden voor een nieuwe Testen voor Toegang-locatie in Zwartewaterland. Die testlocatie die gisteren werd geopend in d'Overtoom is daarvoor namelijk niet bedoeld.

Met een test bij een Testen voor Toegang-locatie kunnen mensen een QR-code krijgen in de CoronaCheck-app. Of de inzet van die app wordt uitgebreid, was bij het ter perse gaan van deze krant (vóór de persconferentie) nog niet duidelijk. 

Wel wil de gemeente kijken naar mogelijkheden voor een testlocatie, blijkt uit een persbericht. “In samenwerking met de horeca hebben we eerder een pop-up locatie voor Testen voor Toegang gehad. Daar is veel gebruik van gemaakt", zegt burgemeester Eddy Bilder. "We gaan onderzoeken of we samen met de horeca dit een vervolg kunnen geven. Daarnaast is het van belang dat de horeca, maar ook verenigingen en stichtingen met een kantine scherp blijven op de naleving van de regels.”

Brug afgesloten

HASSELT - De brug voor voetgangers en fietsers op de Oude Vaartdijk in Hasselt krijgt deze week een nieuwe griplaag. "Dit zorgt voor extra grip voor het verkeer bij regen en vorst", legt de gemeente uit. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten.

De werkzaamheden aan de brug starten donderdagochtend 4 november. De verwachting is dat de brug in de loop van vrijdag 5 november weer toegankelijk is. Fietsers en voetgangers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Oude Vaartdijk – Zandvoortweg – Verkavelingsweg – Grintweg.

Jeugdhonk dicht 

GENEMUIDEN - Jeugdhonk 3:16 sluit de deuren opnieuw. De afgelopen weken was het jeugdhonk op vrijdagavond geopend, maar daaraan is vorige week een eind gekomen. 

“Als bestuur vinden we dit ontzettend jammer, vooral omdat we in de afgelopen weekenden heel veel (nieuwe) jongeren mochten ontmoeten”, zegt bestuurslid Erna Last. De oplopende coronacijfers gaven de doorslag voor het besluit. “In het jeugdhonk kunnen we geen 1,5 meter afstand houden en is een kans op corona te groot.” Het bestuur gaat de situatie nu van week tot week bekijken. “En dan informeren we iedereen over het vervolg.”

Wanneer er vragen zijn over het jeugdhonk, kunnen mensen contact opnemen met Erna Last via 06-13378966 of erna_kidv@hotmail.com.

Nieuwe app voor wandelaars

REGIO - Landschap Overijssel zet zich samen met vrijwilligers in voor het landschap in Overijssel. Om wandelaars te inspireren om er vaker op uit te gaan hebben zij de routeapp ‘wandelen in Overijssel’ ontwikkeld. Er zijn meer dan 100 routes in de app gezet.

De app is gratis te downloaden door in de App Store te zoeken op ‘wandelen in Overijssel'. Liever op de fiets? Download dan de app ‘fietsen in Overijssel'. De routes staan ook op www.landschapoverijssel.nl/routes.