Afgelastingen vanwege de coronamaatregelen

ZWARTEWATERLAND - Hoewel ten tijde van het drukken van deze krant de persconferentie met nieuwe coronamaatregelen nog gehouden moest worden, waren er vooraf al enkele afgelastingen bekend.

Zo zou er op zaterdagavond 6 november een orgelconcert in de Grote kerk in Genemuiden zijn. De bedoeling was dat Harm Hoeve die avond het Zwier van Dijkorgel bespeelde en er ook samenzang zou zijn. Die avond is echter afgelast.

Met de humoristische theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ wilde de stichting Positief Coachen op donderdagavond 11 november aandacht vragen voor een positief klimaat bij sportverenigingen. "De voorstelling sluit aan bij het project BOOOST!, dat voortkomt uit het Zwartewaterlandse sport- en beweegakkoord. Daarom biedt de gemeente Zwartewaterland de voorstelling gratis aan", meldde de gemeente maandag in een persbericht. Maar slechts enkele uren later kwam er alweer een nieuw bericht: de voorstelling gaat niet door. "Gezien de situatie rondom het coronavirus hebben we met de organisator besloten de theatervoorstelling op 11 november niet door te laten gaan", aldus de gemeente.

SCEG had/heeft voor vrijdagavond 19 november een 'winterbierwandeling' in Genemuiden georganiseerd. Of die wel of niet doorgaat, is besloten ná het drukken van deze krant.

Welke coronamaatregelen er dinsdagavond gepresenteerd zijn, tijdens de persconferentie, was dus bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Dat is ook meteen de reden dat met die maatregelen in deze krant nog geen rekening is gehouden. De informatie over komende activiteiten kan dus inmiddels al veranderd zijn.