Nieuwe bloedpriklocatie Hasselt roept vragen op

(vervolg van de voorpagina)

Toen de bloedprikpost in de sporthal gesloten werd, was de reden dat die niet voldeed aan de eisen. "Een van deze eisen is dat we voldoende privacy voor patiënten bieden", aldus Isala destijds. Dat zou in de sporthal niet kunnen, omdat er een kinderopvang gevestigd was. Maar in het Teeuwland, waar de nieuwe prikpost komt, krijgt dagelijks een schoolklas les.

En juist dat roept vragen op. "Omdat de kinderopvang er recht naast zit, kunnen we die privacy niet bieden", was het antwoord van Isala destijds nog, op vragen van deze krant. Nu er een schoolklas in hetzelfde gebouw gevestigd is, denkt Isala wel voldoende privacy te kunnen bieden.

"Teeuwland in Hasselt (zaal de Troubadour) heeft een eigen ingang", legt woordvoerder Gerben Hart van Isala uit. "En die zit aan de andere kant van het gebouw. Hierdoor ontlopen de bezoekersstromen elkaar."

De beide bloedpriklocaties gaan vaker open dan aanvankelijk gedacht werd. "Het aantal prikken dat genomen wordt, is aanzienlijk gedaald, met name voor wat betreft trombose. Dat brengt met zich mee dat het aantal openingsuren wordt teruggebracht", liet wethouder Gerrit Knol weten, toen er in de raadsvergadering vragen werden gesteld over de sluiting van de bloedpriklocaties.

Isala wil in Hasselt een keer in de twee weken open zijn en in Zwartsluis een keer in de twee weken, was toen de mededeling. “Dat betekent dat voor onze inwoners wel de mogelijkheid aanwezig is om dat zelf in te plannen”, aldus Knol destijds.

De bloedpriklocaties gaan nu toch elke week open. "Het wordt nooit meer zoals voorheen", temperde Isala de verwachtingen nog in een eerder stadium. Maar, was toen ook al de mededeling: "Uiteraard snappen we het belang van een bloedafnamepunt in de eigen leefomgeving van de mensen. Isala wil zoveel mogelijk de zorg dichtbij leveren als het kan."

Vanaf volgende week kan dat dus weer voor de mensen die gebruikmaken van de bloedprikposten. Patiënten die worden doorverwezen via hun huisarts of specialist kunnen hier terecht op afspraak. "Met de nieuwe locaties hoopt Isala patiënten uit deze regio zo goed mogelijk te helpen."