Inlevermomenten schoenendoosactie

GENEMUIDEN - Er wordt weer een schoenendoosactie voor Roemenië gehouden. Vrijdag en zaterdag zijn er opnieuw inlevermomenten. “Graag willen wij kinderen en gezinnen blij maken met gevulde schoenendozen”, legt Alinda Visscher uit.

“Deze families en kinderen hebben bijna geen inkomen en leven in schrijnende toestanden. Ze hebben weinig eten en drinken, de winters zijn er koud en er is gebrek aan warme kleding en dergelijke. De kinderen hebben bijna geen speelgoed en zien altijd weer uit naar een gevulde schoenendoos.”

In de schoenendoos mogen: tandpasta, tandenborstel, douchegel, shampoo, zeep, snoep (geen drop), chocolade, kleurboek, kleurpotloden, sokken, sjaal, knutselproducten of zelfgemaakte knutselwerkjes. In de doos voor arme gezinnen: rijst, macaroni, tonijn, maïs, olie, thee, koffie, snoep, chocoladepasta, verzorgingsmiddelen en houdbare producten.

De doos mag een waarde van maximaal 10 euro hebben. “Wanneer de waarde boven de 10 euro zit, kunnen er beter twee boxen gevuld worden”, aldus Visscher. “Graag duidelijk op de doos zetten of deze voor een jongen/meisje is en welke leeftijd. De doos mag versierd worden.”

De dozen kunnen op vrijdagavond 12 november worden ingeleverd bij het Hervormd Centrum, Stuivenbergstraat 51, tussen 19.00 en 20.00 uur en op zaterdag 13 november tussen 9.30 en 12.00 uur ingeleverd worden op Nijverheidsstraat 15a. Voor vragen kunnen mensen bellen naar 06-11653269.

Bierwandeling

GENEMUIDEN - SCEG en de horeca van Genemuiden vinden het niet verantwoord om de geplande winterbierwandeling van 19 november door te laten gaan. Dat maken de organisatoren bekend.

Ze wijzen daarbij op de persconferentie van vorige week dinsdagavond en ‘de ernstige situatie in Genemuiden’. “Wij hopen uiteraard een dergelijke wandeling in 2022 weer te kunnen organiseren”, aldus de organisatie. “Wij vertrouwen op jullie begrip voor deze beslissing.” De winterbierwandeling was bedoeld als alternatief van de bokkentocht, die ook niet door kon gaan.

Ingezonden:
Brief Sinterklaas

Spanje, 7 november 2021

Beste kinderen,

Vanuit Spanje typ ik nog snel een bericht aan jullie. Het is bijna tijd om te vertrekken naar Nederland.

Mijn pieten en ik hebben er veel zin in, maar er moeten nog wel wat dingen geregeld worden. Zoals jullie weten heb ik vorig jarig geen officiële intocht in de haven van Genemuiden gehad. Vanuit Spanje bel ik regelmatig met de gemeente, genemuidenactueel.nl, de GOV en vooral met de Sinterklaasbrigade om te overleggen hoe we er dit jaar weer een feest van kunnen maken dat ik weer mag aankomen in Genemuiden.
Omdat jullie misschien nieuwsgierig zijn hoe het met ons gaat en hoe de reis verloopt, kunnen jullie vanaf woensdag iedere woensdag en zaterdag onze avonturen zien op www.genemuidenactueel.nl. Via Facebook zijn wij te volgen via het account van de Sinterklaasbrigade Genemuiden.

Hartelijke groet en een pepernoot,
Sinterklaas