Controle QR-codes sportverenigingen (vervolg)

Op naar Hasselt, naar Olympia'28. Daar gaat het zaterdag anders dan bij DESZ en Sportclub Genemuiden. De controlerende taken worden vanaf 8.00 uur gedurende de dag uitgevoerd door enkele vrijwilligers.

Olympia-voorzitter Martien Wursten: "De kantine zat keurig vol. Het was gezellig met allemaal mensen die een bandje om hadden. We hebben veel positieve reacties gehad. Er is veel begrip. ‘Het is nu eenmaal zo', kregen we te horen. We proberen in ieder geval het kantinegebeuren te borgen. Controle van de kleedkamers is nog wel een dingetje. Dat is niet te doen. Dat moet je bij de ingang gaan controleren, maar als mensen zeggen dat ze alleen voetbal gaan kijken, sta je schaakmat."

Tot slot nog even terug naar Genemuiden. Naar volleybalvereniging Ruutvoorn, dat speelt in sporthal d'Overtoom. Alle binnensporters moeten worden gecontroleerd. Maar de volleybalvereniging uit Genemuiden heeft geluk. "We hadden zaterdag alleen maar een jeugdwedstrijd en hoefden alleen maar de toeschouwers te controleren”, zegt voorzitter Erik de Jong. Over twee weken wordt het iets drukker. "Dan spelen er twee seniorenteams, heren 1 en dames 1, dan moet je controleren. De heren spelen vroeg in de middag. Dan beginnen de dames met controleren. Na de wedstrijd nemen de heren het over bij de wedstrijd van de dames. We hebben de verantwoordelijk bij de spelende teams gelegd. Bij ons is de klus te overzien. Dat is het voordeel van een kleine vereniging”, lacht De Jong, die aangeeft dat bij trainingen de controles worden uitgevoerd door trainers en bestuursleden. "We zullen het samen moeten doen”, aldus De Jong.

Sienie Koers
wint bij Vrolijke
Schoevers

ZWARTSLUIS - Sienie Koers is vorige week woensdag uitgeroepen tot winnaar in de sjoelcompetitie van Sjoelvereniging De Vrolijke Schoevers. Ze won de strijd in de hoofdklasse A.

In de hoogste hoofdklasse A gooiden Sienie Koers en Greet Westerop in de plus. Sienie Koers kwam tot 1276 punten (+ 4.1). Westerop eindigde als tweede met 1164 punten (+0.4). De derde plek was voor Truus Bles met 1061 punten (-9.0).
In de klasse A was Annemarie Booij de enige die boven het gemiddelde wist te gooien. Met 1118 punten (+6.2) legde ze beslag op de eerste plek. Jo Frederiksen was een week eerder nog gastsjoeler bij De Vrolijke Schoevers en kende afgelopen woensdag een prima debuut in de klasse B. Frederiksen gooide precies zijn gemiddelde score en mocht zich de winnaar noemen in de klasse B met 789 punten. De andere sjoelers gooiden in de min.

Twaalfhonderd deelnemers aan de start van ‘Veno in the Wetlands’

VOLLENHOVE - Op zaterdag 13 november verschijnen twaalfhonderd deelnemers aan de start van de survivalrun ‘Veno in the Wetlands’. 

Zij gaan de strijd aan met de elementen én de hindernissen op een parcours van 5 of 8 kilometer. Een dag eerder, op vrijdag 12 november, doet een recordaantal van ruim driehonderd kinderen mee aan de Kidsrun.