Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Gaslek op Heerengracht bij aanleg van glasvezel

(door Enrico Kolk)

HASSELT - De aanleg van glasvezel verloopt niet altijd helemaal vlekkeloos. Dinsdagmorgen ging het mis: toen werd op de Heerengracht een gasleiding geraakt. Maar het ging om een relatief klein lek, licht woordvoerder Tim van Ham van Enexis toe.

"Bij de aanleg van glasvezel is een aansluitleiding geraakt", legt hij uit. "De aansluitleiding komt bij mensen naar binnen, dus het is een aftakking van de hoofdleiding."

In eerste instantie werd de brandweer van Hasselt opgeroepen en die kwam vrij snel ter plaatse. "De brandweerlieden hebben eerst het lek provisorisch gedicht en daarna hebben wij het lek professioneel gedicht", zegt Van Ham.

Enexis kreeg een melding van het lek toen de brandweer al ter plaatse was. "De aansluitleiding is door ons vervangen en inmiddels weer in bedrijf", zegt Van Ham, een paar uur na het ontstaan van het lek. "We zijn er wel weer een ochtend mee bezig, maar het is relatief klein. Hier heeft alleen die ene klant waarbij de leiding naar binnengaat last van gehad en verder niemand."

Het gaslek ontstond rond 8.00 uur dinsdagmorgen en was binnen korte tijd weer gedicht. Er zijn geen slachtoffers gevallen.