Atelierroute door Hasselter straten

HASSELT - SCAB Hasselt organiseert een atelierroute op 20 en 21 november. Mensen kunnen dan een kijkje nemen bij Hasselter kunstenaars.

Kunstenaars in Hasselt en naaste omgeving zetten hun deuren open op zaterdagmiddag 20 november van 11.00 tot 15.00 uur en zondagmiddag 21 november van 12.00 tot 15.00 uur voor geïnteresseerden en belangstellenden.

De deelnemers zijn:
Joke Plomp, Verkavelingsweg 16,
Ketje van Blokland, Ridderstraat 8
Han Ferwerda, Het Kerspel 22
Eppo Schmidt, Telvorenstraat 1
Nelleke Roessingh, Ziekenhuisstraat 11
Gerlinde Visscher, Van Brandenburgstraat 27 (alleen op zaterdag)
Hanneke Haverkate, Het Kerspel 25
Thea van Hessem, Het Ambt 25

“Het zijn kunstenaars met verschillende disciplines zoals schilderen, tekenen, installaties en glaskunst”, aldus SCAB. De ateliers/huizen op de route zijn te herkennen aan de rode lopers voor de deur (gesponsord door Ecomfort BV) en een Hasselter vlag.

Een flyer met informatie over de kunstenaars en hun werk en een plattegrond is te verkrijgen bij: bibliotheek, gemeentehuis en diverse winkeliers in Hasselt en op de Prinsengracht 9. 

Verkeersquiz met lokale situaties

ZWARTEWATERLAND - Voor de inwoners van Zwartewaterland heeft Veilig Verkeer Nederland (VVN) een verkeersquiz opgesteld. "Een aantrekkelijke situatiegerichte verkeersquiz met lokale en herkenbare situaties", aldus VVN.

Wethouder Maarten Slingerland steunt het initiatief van VVN. “Verkeersveiligheid is toch vooral rekening houden met elkaar. Belangrijk is dat iedereen in ieder geval weet wat de regels zijn. De gemeente heeft samen met de lokale VVN afdelingen deze quizvragen bedacht bij recent gemelde onveilige verkeerssituaties. Door educatie en bewustwording werken we samen aan veiliger gedrag in het verkeer."

VVN ziet de quiz als nieuw instrument voor het verbeteren van lokale verkeersveiligheid. Projectleider Tiny Limbeek van VVN: “We moeten op alle fronten werken aan verkeersveiligheid. De wegbeheerder, de gemeente, is verantwoordelijk voor een goede inrichting. Als Veilig Verkeer Nederland maken we daarnaast verkeersdeelnemers bewust van veilig gedrag. We hebben daarvoor diverse educatieve instrumenten zoals deze VVN verkeersquiz.”

VVN: "Op het meldpunt dat Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft ingericht voor onveilige situaties, ook wel Participatiepunt genoemd, komen regelmatig meldingen binnen van bewoners uit Zwartewaterland. Vrijwel altijd hebben deze meldingen te maken met te snel rijden. Soms lijkt het alsof er onbekendheid bestaat bij bestuurders over de bestaande regels. De lokale verkeerssituaties zijn bij de inwoners bekend en die weten ook precies waar extra opletten noodzakelijk is. Verkeersdeelnemers denken het te weten. En om het écht zeker te weten is er nu speciaal voor de inwoners van de gemeente Zwartewaterland een verkeersquiz."

Meedoen

De quiz is te vinden via de website: verkeersquiz-zwartewaterland.vvn.nl.