CDA krijgt nieuwe fractievoorzitter en lijsttrekker


ZWARTEWATERLAND - Het CDA heeft per direct een nieuwe fractievoorzitter. Rudi van Zandwijk neemt die rol over van Margreet Bosma. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen is hij ook de lijsttrekker van de partij.

Van Zandwijk zit sinds de vorige verkiezingen, in 2018, in de gemeenteraad en woont in Genemuiden. "Ik vind het een eer dat het de leden mij naar voren schuiven om de komende jaren het gedachtengoed en standpunten van het CDA uit te dragen", zegt hij. 

Het raadslid dankt de leden voor het vertrouwen. "Ik ben blij dat ik de komende maanden al onder begeleiding van Margreet haar taken kan overnemen."

Bosma neemt niet meer deel aan de verkiezingen van volgend jaar. “Het CDA hanteert het beleid van maximaal drie raadsperiodes. Daarna moet je nieuw talent de kans geven. Omdat we na de vorige verkiezingen een volledig nieuwe fractie kregen, ben ik langer doorgegaan. Maar ‘mijn jongens’ doen het heel goed. Ik draag straks met een gerust gevoel het stokje over", zei ze enige tijd geleden al in deze krant.

BGZ stelt vragen over rubbertegels

HASSELT - De valtegels in de speelplaats/tuin nabij de Sportlaan in Hasselt zijn sterk verouderd en voldoen wellicht niet meer aan de nu geldende gezond- en veiligheidseisen, zegt BGZ. De plaatselijke partij heeft daarover vragen gesteld aan het college van B&W. 

De speelplaats/tuin doet dienst voor jonge buurtkinderen en ook voor (achter)kleinkinderen die grootouders bezoeken in de Hazelaar en ten tijde van bezoek even buiten willen spelen op de speelplaats. "Bewoners van de Sportlaan hebben enige tijd geleden onderzoek naar de tegel laten doen", zegt de partij.

BGZ wil dat de gemeente aan de slag gaat met de tegels. "Een gezonde leefstijl is wat de overheid nastreeft, zeker ook voor haar jongste inwoners. Spelen in de buitenruimte, waaronder in speeltuinen, is daar een onderdeel van. Zo ook in Zwartewaterland. Veiligheid heeft daarin een groot aandeel."

Het college krijgt de vraag om toe te zeggen dat deze tegels op korte termijn worden vervangen. "Mochten er zich elders in speelplaatsen/tuinen van Zwartewaterland dergelijke valtegels bevinden, kan het college dan toezeggen dat ook deze worden bekeken en zo nodig worden vervangen?", is de vraag van de partij.