Voorbereidingen Jamsessie van 2022 in volle gang

GENEMUIDEN - De vijfde editie van de Jamsessie staat gepland op 26 maart 2022. "Na 2 jaar afwezigheid hopen wij dat de Jamsessie volgend jaar wel door kan en mag gaan", aldus SCEG, dat alweer met de voorbereidingen bezig is. 

De datum van 26 maart 2022 lijkt nog een heel eind weg, weet de organisatie. "Maar toch zijn we alweer volop bezig met de voorbereidingen om op deze avond weer zoveel mogelijk plaatselijk talent een podium te bieden." 

Terugkijkend op de laatste editie ontstond bij SCEG het idee dat de bron van nieuw talent onuitputtelijk is. "De klok was middernacht al gepasseerd toen de laatste tonen wegstierven en de laatste gitaar in de koffer werd gepakt."

SCEG is bijzonder blij met de toenemende populariteit van de Jamsessie. "Maar het maakt ook dat we, om alle deelnemende acts het podium te bieden, wat kaders zullen gaan stellen aan de optredens. Elk optreden mag bestaan uit maximaal vier nummers." 

Bij een zeer groot aantal aanmeldingen, kan de organisatie (indien écht nodig) dit aantal ook nog terug brengen tot drie. "Dit om te voorkomen dat optredens in de kleine uurtjes moeten gaan plaatsvinden." 

Als er te veel aanmeldingen zijn, wordt door loting beslist wie mee kan doen. "Iedereen kan en mag meedoen, wel gaan we ervan uit dat je voor je eigen begeleiding  zorgt. Mocht dat lastig zijn, schroom dan niet contact op te nemen met de organisatie, hier is in overleg vast een oplossing voor te vinden", aldus SCEG. 

De organisatie kijkt er ook nu weer naar uit verrast te worden door nieuwe muziekstijlen en –instrumenten. "De gitaar is wel heel prominent aanwezig, dus ook plaatsgenoten die een heel ander instrument bespelen worden uitgedaagd hun talent met anderen te delen tijdens de Jamsessie."

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich vóór 18 december aanmelden bij Wout Bekendam (deelnemer van het eerste uur) door te mailen naar: wout@sceggenemuiden.nl of bij Stephanie van Dalfzen: svandalfzen@ichthusdronten.nl. 

"Wij kijken er al naar uit, ook bij de komende Jamsessie een zeer gevarieerd en aansprekend programma te kunnen samenstellen, dóór en voor Gaellemunigers", zegt SCEG in een persbericht. 

"De voorzaal van d’Overtoom zal op 26 maart weer worden omgetoverd tot een podium waar de fine fleur van de Genemuider muziek te bewonderen is."

SCEG doet de oproep om (sociale) media in de gaten te houden voor aanvullend nieuws over de Jamsessie 2022.