Afbeelding

Stroef spelend Sportclub Genemuiden bekert door

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft vorige week dinsdagavond de tweede ronde van de districtsbeker bereikt. Op Sportpark De Wetering werd Noordscheschut met 4-0 verslagen. Na de 1-0 van Jens Jurn Streutker in de 24ste minuut speelde de tegenstander maar liefst een uur met tien man. Sportclub Genemuiden verzuimde lange tijd om daarvan te profiteren, maar liep in de laatste minuten toch nog ver weg via treffers van Sijmon Eenkhoorn, Arend van de Wetering en Ramon Beens.

Sportclub Genemuiden begon goed tegen Noordscheschut, dat aantrad met vijf verdedigers, en creëerde al snel een aantal kansen.

Zo raakte Osama Ben Kaddour in de 6e minuut de lat. In de 9e minuut was Rens van Benthem dreigend met een schot en een minuut later kopte dezelfde Van Benthem net naast uit een goede voorzet van Ben Kaddour.

In de 24ste minuut opende Jens Jurn Streutker de score. Nick Buitink kopte tegen de paal. In de rebound schoot Streutker naast. Zes minuten later kon Kevin van Dalen van Noordscheschut vertrekken, nadat hij een overtreding maakte en zijn tweede gele kaart incasseerde.

Tegen tien man oogde het spel van Sportclub Genemuiden stroever. Deze negatieve lijn trok de ploeg na rust door. De thuisploeg zakte verder weg. Het spel oogde slordig. Tegen de tien man van Noordscheschut kon Sportclub Genemuiden zich dit permitteren.

De spelers van de bezoekers blonken uit in het mopperen op de scheidsrechter, maar hadden aanvallend niets in te brengen. Sportclub Genemuiden was enkele keren gevaarlijk via Rens van Benthem (raakte de bal verkeerd) en Osama Ben Kaddour (over).

Tien minuten voor tijd viel de 2-0. Noordscheschut was Sijmon Eenkhoorn even uit het oog verloren. Eenkhoorn werd aangespeeld en maakte het goed af. Daarna viel de organisatie helemaal weg bij de bezoekers.

Dat gaf Sportclub Genemuiden de gelegenheid om toch nog een ruime zege te bewerkstellingen. In de 88ste minuut maakte Arend van de Wetering er 3-0 van. In de 90ste minuut trof Ramon Beens met een fraai afstandsschot. Afgelopen zaterdag kwam Sportclub Genemuiden niet in actie. De ploeg van trainer René van der Weij zou voetballen bij NSC Nijkerk, maar wegens coronagevallen bij de tegenstander werd het duel geschrapt.