Hasselt.
Hasselt. Foto: Gerrit Slurink

Sinterklaas bezoekt kernen Zwartewaterland

ZWARTEWATERLAND - Sinterklaas is in het land. Hij bezocht in de afgelopen tijd al eerder Hasselt en afgelopen zaterdag ook Genemuiden en Zwartsluis. Daarvan zijn op deze pagina's foto's terug te vinden.

In alledrie kernen moest gezocht worden naar een alternatief voor de traditionele Sinterklaasintocht, die opnieuw niet door kan gaan.
Hasselt koos daarbij voor een drive-through door de Eikenlaan. In Genemuiden en Zwartsluis ging het net andersom: daar maakte de goedheiligman een rondgang door de straten.

De opzet in Hasselt bleek goed aan te slaan. Ruim 600 kinderen hadden een kort moment met Sinterklaas en de Zwarte Pieten gehad, die er zelf ook van genoten. 

Ook in Genemuiden en Zwartsluis bleek het nodige enthousiasme aanwezig te zijn. “Sinterklaas zou de Sint niet zijn als hij hiervoor niet een geweldig plan heeft bedacht. Om iedereen toch te kunnen zien, gaat hij samen met zijn Pieten een rondrit maken door de straten van Genemuiden", kondigde de Sinterklaasbrigade een paar dagen vantevoren aan. 

In Zwartsluis ging Sinterklaas in een bootje door de straten. In  Genemuiden was dat een bijzondere trein.
Gerrit Slurink (Hasselt), Jan van Kleef (Zwartsluis) en Pieter Polman (Genemuiden) maakten foto's van de bijzondere Sinterklaasintochten.

Hasselt.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding