Sloopwoningen staan nog een jaar

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - De te slopen woningen op de hoek van de Stuivenbergstraat en in de Meester Steenbergenstraat blijven nog een jaar staan. "Wij verwachten eind 2022 te mogen starten met de sloop", deelt Wetland Wonen mee in een nieuwsbrief voor bewoners van de wijk.

De woningen zouden in 2020, toen de bewoners vertrokken waren, gesloopt worden. “Omdat in de wijk funderingsproblemen aan het licht kwamen, heeft Wetland een pas op de plaats gemaakt, We wilden eerst duidelijk in beeld hebben waar in de wijk de problemen spelen en of dit invloed ging hebben op onze wijkvisie”, legt een woordvoerder van de woningcorporatie uit. 

Het gaat in totaal om 18 woningen op de hoek van de Stuivenbergstraat en de Meester Steenbergenstraat. Tegen de sloop, die aangekondigd werd in het voorjaar van 2019, ontstond in eerste instantie verzet van de bewoners. Zij wilden Wetland Wonen op andere gedachten brengen.

Er werd een actiecomité in het leven geroepen, dat in gesprek ging met de woningcorporatie. Dat leidde tot een ‘verhelderend gesprek’, zei een buurtbewoner destijds. Wetland Wonen hield ook daarna vast aan de sloop van de woningen. Wel zouden de bewoners mogen terugkeren na de herbouw. Zij vertrokken in 2020 uit de woningen die op de lijst stonden voor sloop.

Lees verder op pagina 7.