Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Auto's belanden in twee sloten naast de Randweg

GENEMUIDEN - Een 22-jarige inwoner van Genemuiden raakte vrijdagavond van de Randweg en kwam terecht in een sloot. De man was onder invloed van drank. Hij bleek ongeveer drie keer zoveel alcohol op te hebben dan wat is toegestaan voor een beginnende bestuurder.

De politie kreeg om 21.30 uur melding van een aanrijding op de Randweg te Genemuiden. Dat bleek bij aankomst van de politie het tweede ongeval al te zijn. 

De bestuurder van deze auto, een 36-jarige man uit Genemuiden, wilde gaan helpen omdat hij een andere auto in de sloot naast de weg zag liggen. Daarbij raakte hij echter zelf ook van de weg en belandde aan de andere kant in een greppel. 

"Beide bestuurders kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, de auto’s wat minder", deelt de politie mee. 

De bestuurder van de eerste auto die in de greppel belandde betrof de 22-jarige man die ook uit Genemuiden komt. "Deze bestuurder bleek echter met alcohol op te hebben gereden en zal een bekeuring ontvangen", aldus de politie.

De man ging in eerste instantie mee naar het politiebureau in Kampen, maar werd na een alcoholcontrole en verhoor weer vrijgelaten.