Werk Kamperzeedijk later vanwege kosten en omvang

(door Enrico Kolk)

KAMPERZEEDIJK - De werkzaamheden aan de Kamperzeedijk zijn met minstens een jaar uitgesteld. Eigenlijk zouden die nu al plaatsvinden, maar omdat het best wel wat kost en veel werk is, gebeurt het pas volgend jaar.

Eerder werd al bekend dat de werkzaamheden waren uitgesteld. Waarom dat zo was, werd toen niet bekendgemaakt. "Vanwege de beschikbare middelen en de omvang van de werkzaamheden hebben wij in de laatste informatiebijeenkomst (juli) aangekondigd dat de werkzaamheden in de tweede helft van 2022 zouden starten", zegt woordvoerder Ingrid Heijman van de provincie. "Daarin is ook aangekondigd dat de werkzaamheden over meerdere jaren worden 'uitgesmeerd'."
Eerder dit jaar (in februari) gaf de provincie, toen nog onder voorbehoud, aan dat de werkzaamheden mogelijk dit jaar al van start zouden gaan. "Daarbij is ook al de kanttekening meegeven dat nog onderzocht moest worden of dit uitvoerbaar was", zegt Heijman.

Eerder was er sprake van dat de Kamperzeedijk voor minimaal drie maanden (gedeeltelijk) afgesloten zou worden. Of dat plan zo blijft, is nog niet bekend.