Goede start Schaatsers TGZ in Thialf

HEERENVEEN - De schaatsers van Trainingsgroep Het Zwartewater (TGZ) schaatsten onlangs de eerste clubwedstrijd in Thialf. Er werd diverse persoonlijke records neergezet.

Thialf is de nieuwe thuisbaan van de schaatsers van TGZ. De jeugdleden Tim en Jefta Pierik, Rhodé en Gideon Westhoff, Wibe de Jong en Rick van der Stege deden mee.

Op de 100 meter werd er een fraaie pr gereden door Tim Pierik (0.15.21), op de 300 meter door Gideon Westhoff (0:38.38) en Tim Pierik (0:40.66) en op de 500 meter door Jefta Pierik (0.59.35), Wibe de Jong (0.48.35) en Rick van der Stege (0.45.28).

Wibe de Jong reed een 1000 meter in een tijd van 1.41.47 en Rick van der Stege verbeterde zichzelf op de 1500 meter (2.18.80).

Hilly Beens
beste sjoeler

GENEMUIDEN - Hilly Beens was ook vorige week woensdag de sterkste bij Sjoelvereniging Zwartewaterland. Ze won in de hoogste klasse A.

Beens dit deed wel met een score die onder haar gemiddelde lag. Ze kwam tot 1228 punten (-48). Henk Oostenbrink gooide nog verder onder zijn gemiddelde met een score van 1133 punten en eindigde als tweede.
In de klasse B ging de winst naar Willem Speksnijder met 1147 punten (-27). In de klasse C was Jannie Beens goed op dreef. Ze gooide met een score van 1179 punten maar liefst 114 punten in de plus en won in haar klasse. Dat leverde haar de winst op in de klasse C. Sonja Post pakte de winst in de klasse D.

KNVB denkt aan veranderen voetbalpiramide

GENEMUIDEN - De KNVB wil de voetbalpiramide wijzigen. Het zaterdag- en zondagvoetbal worden samengevoegd op het tweede (derde divisie) en derde niveau (hoofdklassen) in het amateurvoetbal. De naam hoofdklasse wordt veranderd in vierde divisie. De competities worden meer op regio ingedeeld. 

Als Sportclub Genemuiden hoofdklasser blijft, dan zal het in de nieuwe vierde divisie regionale zondagclubs kunnen treffen als Alcides en Hoogeveen. "Enerzijds is dit mooi”, zegt voorzitter Luuk Drost van Sportclub Genemuiden, maar hij wijst ook op mogelijk andere speeltijden als Sportclub Genemuiden tegen een zondagclub gaat spelen. "Er worden nu tijdstippen als 17.30 en 18.00 uur genoemd. Dat is niet ideaal. Dan moet je alles langer doortrekken en heb je meer vrijwilligers nodig.”