Hollands Jongerenkoor zoekt leden in regio Zwartewaterland

REGIO - Het Hollands Jongerenkoor, editie 12, is op zoek naar leden die uit de regio Zwartewaterland komen. "Zin om weer te zingen in het grootste jongerenkoor van Nederland? Begin 2022 gaan we weer van start met HJK12. Zing je mee?", luidt de uitnodiging.

Deze keer zingt het koor rondom een thema: Geloof, hoop en liefde. Dat is afgeleid van de Bijbeltekst uit 1 Korinthe 13. "Het HJK is inmiddels een bekend begrip in Nederland. Het koor wordt muzikaal omlijst door bekende gedreven musici die onze concerten vergezellen met hun muzikale arrangementen", deelt de organisatie mee.

Als dirigent is Peter Wildeman betrokken, achter het orgel zit Joost van Belzen, op de trompet doet Wilhelm Groenendijk mee en achter de piano zit Mark Brandwijk. Het repertoire van het HJK bestaat uit christelijk en klassieke muziek: psalm(bewerkingen) en geestelijke liederen van christelijke, klassieke en oude componisten.

"Inbreng van koorleden is welkom en alle nuttige tips worden meegenomen. Kortom: we brengen muziek met een Boodschap", aldus het koor.

Repetities

Het HJK repeteert vier keer in verschillende regio’s door heel Nederland (waaronder in Genemuiden) met één dikke muziekbundel en een ingezongen oefen-cd en/of bestanden per zangpartij. "Verder organiseren we twee generale repetities in het midden van Nederland. Het HJK geeft per jaar gemiddeld acht unieke concerten, voor goede doelen in monumentale kerken en kathedralen."
Het programma voor 2022 is nog volop in de maak, maar het volgende is al bekend: "Zingen in de mooiste kathedralen van Nederland en een eindejaars-concert in de Doelen in Rotterdam."

Orkest

"Speel je een instrument dat past in een symfonische orkestbezetting? Dan kan je je aanmelden voor het Hollands Jongeren Orkest. Om je aan te melden kan je vóór 1 januari 2022 een geluidsbestand (bijvoorbeeld met mobiele telefoon opgenomen) of filmpje mailen naar info@hollandsjongerenkoor.nl", deelt de organisatie mee over het bij het koor betrokken HJO.

Vervolgens wordt er een selectie gemaakt door het bestuur en krijgt iedereen een reactie op zijn/ haar aanmelding. "Let op: er is aan sommige instrumenten een limiet (dwarsfluiten zijn er maximaal drie bijvoorbeeld)."

Op de website www.hollandsjongerenkoor.nl is verdere informatie over het Hollands Jongerenkoor en Hollands jongeren-orkest te vinden. "Graag zien we uw/jouw aanmelding tegemoet."