(Vervolg Raad omarmt nieuwbouw zwembad De Kragge)

De vraag is waar het nieuwe zwembad dan moet komen? Het is mogelijk om het nieuwe bad naast het bestaande bad te bouwen. Of er kan worden gekozen voor een nieuwe locatie. 

Eenkhoorn van de PvdA opperde om het nieuwe zwembad in de buurt van de sportvelden van DESZ te bouwen. Volgens Huisbrink had de SGP daar ook aan gedacht. "Dan heb je alles mooie gebundeld. Net als in Genemuiden.”

Wethouder Knol verklaarde dat het zo’n drie maanden in beslag neemt om alles in beeld te krijgen. Ook verklaarde hij dat het verstandig is om ‘voorzichtig’ om te gaan met de wensen van de gebruikers. “Anders ben je bij voorbaat duurder uit.”

Ligthart zegeviert bij 3 Bruggen Ultra

KAMPEN - Peter Ligthart heeft zaterdag een mooi succes behaald bij de 3 Bruggen Ultra. De loper uit Hasselt won de afstand van 33 kilometer. 

Ligthart liep de 33 kilometer in een tijd van 2.32.23 uur. Met deze tijd was hij veruit de snelste op deze afstand. De nummer twee, Maurice Laparliere uit Dordrecht, zette een tijd neer van 3.02.18. 

De 3 Bruggen Ultra staat al jarenlang op de hardloopkalender in Kampen. Een bekende loop bij ultralopers in Nederland met bekende bruggen als de Ketelbrug, de Ramspolbrug en de Molenbrug als scherprechter. 

Een loop met altijd een gemoedelijke sfeer. Het evenement werd dit jaar georganiseerd door Bastiaan Winkelaar, Erik Kuijer en Lia Kuijer, in samenwerking met KHC.

Vorige week zat Winkelaar nog wel even in spanning. Kon het evenement wel doorgaan of stonden nieuwe coronamaatregelen de ultraloop in de weg? 

Het kwam goed. Wel werd de afstand van 130 kilometer geschrapt. Deelnemers konden kiezen uit de afstanden van 80 kilometer (50 mijl), 65 kilometer en 33 kilometer. Ook was er een duowedstrijd over 65 kilometer voor tweetallen.

Bij de 3 Bruggen Ultra was iedereen welkom. “We wilden dit voor iedereen organiseren. Daarom hebben we geen QR-codes gevraagd. Sommige lopers waren daar heel erg blij mee. Als lopers gebruiken wilden maken van de faciliteiten bij KHC, dan moesten ze wel een QR-code laten zien. Ik heb zaterdag veel blije gezichten gezien."