Bewoners van de Molenwaard voelen zich ongelijk behandeld

(door Enrico Kolk)

HASSELT - De bewoners van jachthaven De Molenwaard voelen zich ongelijk behandeld. Dat schrijven ze in een brief aan de gemeenteraad. Onderwerp van discussie is de rioolheffing die zij moeten betalen.

Eigenlijk hoeven ze die niet te betalen, vinden ze. "De leden van de vereniging van eigenaren (VVE) de Molenwaard betalen net als andere inwoners van Hasselt deze heffing. Daarnaast betalen zij ook aan de VVE voor onderhoud en vernieuwing van de riolering, die op het terrein van het complex ligt", schrijft het bestuur van de VVE.

En dat is in strijd met het doel van de heffing, als het aan de leden ligt. Ze citeren daarvoor de website van de gemeente: "Rioolheffing betaalt u voor het afvoeren van afvalwater of hemelwater op het riool. Wij gebruiken de inkomsten om de riolering te onderhouden en te vernieuwen. U betaalt de rioolheffing via de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen."
Maar de VVE verzorgt zelf het riool, is te lezen in de brief. "Het lijkt ons redelijk dat de gemeente de kosten voor onderhoud en vernieuwing voor haar rekening neemt, of (met terugwerkende kracht) de eigenaren van de betreffende woningen vrijstelt van deze heffing", aldus de brief.

Er zijn rondom jachthaven de Molenwaard een aantal vrijstaande woningen en schiphuizen gesitueerd. "De eigenaren van deze woningen zouden een gelijke behandeling mogen verwachten, net als andere inwoners van de stad Hasselt. Echter dit is niet het geval", klinkt het.

Het bestuur van de VVE, dat de brief verzonden heeft, hoopt reactie van de gemeente(raad) te krijgen.