Bibliotheek open

GENEMUIDEN - De bibliotheek in Genemuiden is nu ook open op dinsdag. Er is weliswaar geen medewerker aanwezig, maar mensen kunnen er toch terecht.

"Voorheen was de bibliotheek op dinsdagmiddag gesloten, maar door zelfservice is het toch mogelijk om er gebruik van te maken", meldt de bibliotheek in een persbericht.

"Er is geen bibliotheekmedewerker aanwezig, maar deze mogelijkheden spreken voor zich. Mocht er toch een dringende vraag zijn over het inleveren, lenen of de reservering dan helpt de medewerker van de winkel graag. Overige vragen kunnen gesteld worden op de momenten dat er wel een bibliotheekmedewerker aanwezig is", aldus de bibliotheek.

"Dus is het tijd om het boek in te leveren of een nieuwe te halen? Stond het toch al op de planning om naar de markt te gaan? Dan kan je nu ook op dinsdagmiddag zelf terecht bij de bibliotheek in 't Olde Staduus."

Rijden met slok op

GENEMUIDEN - Het rijbewijs van een 69-jarige man uit Genemuiden is vorige week woensdag afgepakt. Hij reed onder invloed van alcohol.

De politie voerde een controle uit en toen bleek dat de man onder invloed reed van alcohol. "Het was dusdanig hoog dat het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens heeft de man een rijverbod gehad van 7 uur", deelt de politie mee. 

Diefstal van fietsen 

GENEMUIDEN - Fietsendieven hebben tussen dinsdag 7 december 20.00 uur en woensdag 8 december 8.30 uur toegeslagen.

Ze wisten meerdere fietsen mee te nemen. Die stonden gestald in een garagebox aan de Kamperdijk in Genemuiden.

Hardrijder

ZWARTSLUIS - Een 54-jarige man uit Staphorst moet het voorlopig zonder rijbewijs doen. De politie vorderde dat in. 

"De man reed op de Conradsweg met een te hoge snelheid", volgens de politie.