Rijverbod na vrijdagmiddagborrel

GENEMUIDEN - Een 57-jarige man uit Genemuiden belandde vrijdag op het politiebureau in Kampen. Daar werd hij door de politie zelf naartoe gebracht.

Hij bleek namelijk onder invloed van alcohol te rijden. De man kreeg vervolgens op het politiebureau een rijverbod opgelegd.

Oliebollenverkoop

HASSELT – De stichting Otuke gaat dit jaar opnieuw oliebollen verkopen. Vorig jaar bleek dat succesvol.

“Van uw geld hebben we in Uganda in het Otuke district de spaargroep Note en Teko en de spaargroep Woro en Ryeko kunnen starten. Voor zestig deelnemers en hun gezinnen betekent dit nieuwe hoop voor de toekomst”, schrijft de stichting over de actie van vorig jaar. 

"De stichting heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Er is een naai-opleiding gestart. De 30 leerlingen hebben bijna hun certificaat. Nog veel meer meiden en jongens willen deze opleiding volgen.”

Om dit mogelijk te maken gaat de stichting dit jaar weer op 30 en 31 december oliebollen verkopen. Bakker Blom en de Boni werken opnieuw mee aan de actie, waar binnenkort meer over bekendgemaakt wordt. Meer informatie op www.otuke.nl.

Kerstnachtdienst

HASSELT - De vijf kerken van Hasselt houden ook dit jaar een gezamenlijke kerstnachtdienst. Die begint op 24 december om 21.00 uur.

De organisatie begint de aankondiging met een Bijbeltekst. “En plotseling was er bij de engel een menigte van de hemelse legermacht, die God loofde en zei: Eer zij aan God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in mensen een welbehagen.”

"Dit gebeurde op de dag dat Jezus werd geboren. Geen stilte maar een groot engelenkoor. Ook dit jaar weer willen we dit zingen voortzetten met onze kerstnachtdienst; doet u, doe jij met ons mee? Wij zorgen voor de muziek", klinkt de uitnodiging.

Online

Thema van de dienst is 'The Sound Of Music'. De onlinedienst, waarin dominee Henk van Veldhuizen voorgaat, is te zien via de website www.kerstnachtdiensthasselt.nl.

Ook vorig jaar was de Hasselter kerstnachtdienst volledig online. Toen ging dominee Jaap Oosterhuis voor.

Net als vorig jaar wordt er ook een collecte gehouden tijdens de dienst. Die is eveneens online, geld geven kan via de Givt app.