Preventiebeleid

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Scholen maken te weinig gebruik van het geld dat de gemeente voor hen heeft klaarliggen op het gebied van preventie. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

CDA-raadslid Rudi van Zandwijk maakt zich daar zorgen over. Hij sprak met scholen over preventie en voorlichting op het gebied van alcohol, drugs, gaming en social media.  "Als er wat geld over is, kan je dat investeren in zaken die op lange termijn een positief effect hebben. Preventie over de onderwerpen zou dat kunnen zijn. We wilden extra geld beschikbaar stellen voor scholen om preventie/voorlichting op middelengebruik/sociale media/gamen aan te bieden op scholen", vertelt hij aan deze krant.

In overleg met de wethouder kwam hij er achter dat de gemeente daar wel geld voor beschikbaar heeft, maar dat dat niet gebruikt wordt door de scholen.

Wethouder Maarten Slingerland merkt in een reactie tijdens de raadsvergadering op dat er projecten en beleid op de plank liggen. "Maar daar wordt onvoldoende gebruik van gemaakt", beaamt hij. "Ik ben zelf ook benieuwd waarom dat zo is. Dus ik ga graag met de scholen in gesprek om dat uit te zoeken", zegt hij toe.