Wetland pakt de Vicariehof aan

HASSELT - Woningcorporatie Wetland Wonen gaat in het voorjaar van 2022 aan de slag met elf woningen aan de Vicariehof in Hasselt. “De woningen worden verduurzaamd en gerenoveerd. Daarmee gaan de woningen naar een energielabel A++ en wordt het wooncomfort verbeterd”, laat de corporatie weten.

In de afgelopen periode zijn de bewoners geïnformeerd over de geplande werkzaamheden in en aan hun woning. Op verzoek van de bewoners begint Wetland Wonen niet vlak voor de koude winter met de werkzaamheden, maar komend voorjaar.

De corporatie gaat de woningen verder isoleren en plaatst duurzame en energiebesparende oplossingen, zoals een warmtepompketel en zonnepanelen. “Naast verduurzaming worden de woningen gerenoveerd. Zo worden de houten kozijnen en deuren van de woningen aan de buitenkant geschilderd. De dakpannen worden vernieuwd. In de woningen worden rookmelders opgehangen en sommige huurders krijgen een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet. Ook de houten berging wordt aangepakt; de gevelbekleding wordt vervangen”, schrijft Wetland in een persbericht. 

De verduurzaming in Hasselt staat niet op zichzelf. De corporatie heeft de afgelopen jaren al meer geïnvesteerd in het verduurzamen van haar woningen en blijft naar eigen zeggen dit komende jaren doen. “Komende jaren werken we aan het verder verduurzamen van onze bestaande woningen. Zo hebben we de ambitie om onze woningvoorraad in 2050 100 procent minder CO2 uit te laten stoten dan vandaag. In totaal gaan we de komende jaren bijna 2.000 woningen verduurzamen”, zegt Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen. "Daarmee hebben onze woningen in 2030 het gemiddelde energielabel A. Zo werken we aan een beter milieu en is het fijner wonen voor de bewoners, die ook nog eens geld kunnen besparen op hun energierekening."

De plannen zaten er al een tijdje aan te komen. Al in 2018 kwamen berichten naar buiten over de Vicariehof. Wetland maakte toen bekend in de 'komende anderhalf jaar' de elf woningen onder de loep te nemen. Groot onderhoud, renovatie of zelfs sloop stond toen op de agenda.