Afbeelding
Foto: Ivo Eenkhoorn

Vandalen spuiten tekst op schip 'De Moorman'

ZWARTSLUIS - Vandalen bekladden in de nacht van vrijdag op zaterdag het schip 'De Moorman' aan de Havendijk. Op de romp stond gespoten ‘fuck de lockdown – qr fake’. 

De tekst is zaterdag meteen verwijderd. "Jan Geertman bedacht zich geen moment toen hij de teksten op het schip zag staan en nam daarop de roller ter hand", meldt plaatselijke nieuwssite Zwartsluis Actueel. Mensen die tips hebben over het vandalisme, kunnen zich melden bij de politie.

Het schip staat sinds mei 2018 aan de Havendijk. Je kunt Zwartsluis nu niet meer binnenkomen zonder dat je het schip ziet staan”, zei burgemeester Eddy Bilder destijds bij de plaatsing van het schip. “Complimenten aan de mensen die hierachter hebben gezeten. Mensen beseffen niet dat alles wat er nu is, ook een voorgeschiedenis heeft. Dit roept ook jonge mensen op tot vragen over het verleden. Het is goed om te beseffen dat er ook vroeger mensen hier hebben gewoond, gewerkt en geleefd.” 

De vandalistische actie zorgde voor veel boze reacties op sociale media. "Triest", schreef wethouder Gerrit Knol in een reactie onder een van de foto's die circuleerden. In luttele uren wist Geertman het schip weer 'in oude staat' te krijgen.