Manna verschijnt

GENEMUIDEN - Het blad Manna wordt deze periode weer huis-aan-huis verspreid. Manna is een uitgave namens de evangelisatiecommissies van een aantal kerken en verschijnt al vele jaren in de week voor Kerst. 

"In deze uitgave vertellen mensen over hun gaven, hun talenten. Het is een verzameling van mooie verhalen geworden van mensen die hun gave inzetten om anderen te helpen, te inspireren of te bemoedigen", laat de redactie weten. 

In een persbericht schrijft de redactie: "Met Kerst vieren we de komst van onze Hemelse Gave, hét Godsgeschenk. We mogen dankbaar zijn dat we, in welke omstandigheden we ons dan ook bevinden, dit feest mogen vieren. De komst van het hemelse Licht, geboren voor ons allemaal! In dat Licht worden al onze gaven zichtbaar. Door de talenten en gaven van onze medemensen heen zien we Zijn hemelse grootheid schijnen. Die hemelse grootheid hoopt de redactie met deze Manna zichtbaar te maken."

De redactie van Manna wenst iedereen gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2022 toe.

Afhalen in winkels

ZWARTEWATERLAND - De niet-essentiële winkels moeten weer dicht, maar zijn vaak wel open voor afhalen. Ook in Genemuiden, meldt de GOV.

Klanten die toch nog kerstinkopen willen doen, kunnen hun bestelling plaatsen bij de winkels die gesloten zijn. Vervolgens kunnen ze daar op een afgesproken tijd de gewenste producten afhalen.

Brand onder carport

HASSELT - Een brandje onder een carport aan Het Ambt in Hasselt was maandagmiddag snel geblust. Brandweer en politie meldden zich, nadat er een brandmelding binnenkwam.

Daarin stond dat er een garagebox in brand stond, maar dat bleek mee te vallen. De brand was snel onder controle.

Integriteit

ZWARTEWATERLAND - De gemeente gaat aan de slag met integriteit. Daarvoor worden gedragscodes opgesteld.

Inmiddels zijn de ‘gedragscode integriteit dagelijks bestuurders Zwartewaterland’ en de ‘gedragscode integriteit politieke bestuurders Zwartewaterland’ in de maak.

De gedragscodes zijn al aan de orde geweest in de (overigens besloten) vergadering van het college, maar nog niet goedgekeurd.