Straatinterview: "We hopen dat
we ook in 2022 gezond blijven"

(door Leo Polhuijs)

ZWARTEWATERLAND - Het nieuwe jaar is inmiddels alweer een paar dagen oud. Wat verwachten inwoners van Zwartewaterland van 2022? Deze krant ging de straat op en vroeg het een aantal willekeurig gekozen personen.

Mariël en William hebben verkering en zien de toekomst eigenlijk best zonnig in, ondanks het coronavirus, dat nu al zo'n beetje twee jaar rondwaart. "We gaan uit van het positieve. Corona zal komend jaar toch wel een keertje moeten verdwijnen, schatten we zo in." De twee komen net uit de Boni in Hasselt, de oliebollenkraam verspreidt een heerlijke geur en klanten staan in de wachtrij netjes op anderhalve meter afstand. 

Mariël, die eigenlijk uit Oldebroek komt, en William willen net op hun rode scooter stappen als hen wordt gevraagd wat ze van het nieuwe jaar verwachten. Mariël: "Ik zit nog op school in Zwolle en wil na mijn huidige opleiding een studie geneeskunde gaan doen."
William volgt een traject in de logistiek  waarbij hij tegelijkertijd werkt en leert. "In de loop van dit jaar hoop ik mijn rijbewijs te halen. Dat heb ik uiteraard nodig voor mijn werk. Verder hoop ik dit jaar een auto te kunnen aanschaffen." De twee hopen uiteraard ook dat het coronavirus definitief zal verdwijnen. "We hebben daar wel last van gehad. Niet omdat we ziek zijn geweest maar omdat je bijna nergens naartoe kan. Het afgelopen jaar was erg saai, al zijn we gelukkig wel met vakantie naar Kroatië geweest. We hopen natuurlijk dat we dit jaar weer de dingen kunnen doen zoals we vroeger gewend waren."

Het hele verhaal lezen? Word lid van De Stadskoerier Extra en mis niks!