Streep door trainingskamp
DESZ na onderling overleg

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ gaat deze week niet op trainingskamp. In onderling overleg is besloten om het trainingskamp (7-9 januari) te schrappen.

"We hadden wel kunnen gaan. Je kunt wel trainen, maar wel met tweetallen. En het gaat ook om de gezelligheid", aldus DESZ-trainer Pim Kaagman. (Lees verder in De Stadskoerier Extra)

Voor de spelers van DESZ staat komende zaterdag de eerste training van 2022 op het programma. Daarna is het afwachten of het kabinet de maatregelen gaat versoepelen. DESZ heeft inmiddels vier oefenduels ingepland. Op 15 januari thuis tegen Urk onder 23, op 22 januari in Zwartsluis tegen Swift '64 en op 29 januari thuis tegen asv Dronten.

De KNVB mikt op een herstart van de competities in het eerste weekend van februari. Voor de zekerheid heeft DESZ voor zaterdag 5 februari een oefenduel in Oosterwolde tegen VSCO ’61 geregeld als er niet in de competitie kan worden gevoetbald.

Veel belangstelling voor trainersvacature DESZ

ZWARTSLUIS - Er is veel animo voor de vacature van hoofdtrainer bij DESZ. De club uit Zwartsluis is op zoek naar een opvolger van Pim Kaagman, die DESZ na dit seizoen na drie jaar gaat verlaten.

“Er is veel interesse”, vertelt bestuurslid Gerjan Spit. “Een stuk of vijftien trainers hebben belangstelling getoond. Daar zitten interessante namen bij. DESZ ligt momenteel goed in de markt. We hebben in het verleden wel eens minder kandidaten gehad."
DESZ hoopt over zo’n anderhalve week de naam van de nieuwe trainer naar buiten te kunnen brengen.

Jeugdtrainers

De technische commissie jeugdzaken van DESZ heeft overeenstemming bereikt met Albertjan Overmars en Gert Bakker voor het komende seizoen. 

Overmars gaat komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van JO15-1. Hij is momenteel trainer van JO19-1 en heeft in het verleden verschillende teams onder zijn hoede gehad in de jeugd en bij de senioren.  

Gert Bakker wordt komend seizoen hoofdtrainer van JO19-1. Hij zal de spelers van dit team klaarstomen voor de overstap naar de senioren. De 48-jarige Sluziger heeft in het verleden diverse jeugdteams onder zijn hoede gehad, waaronder JO13-1 en JO17-1. Ook was hij al eens eindverantwoordelijke voor de gehele jeugdafdeling van DESZ.

Coronaversoepeling voor jeugd

DEN HAAG - Jongeren tot en met 17  jaar mogen vanaf dinsdag 11 januari tot 20.00 uur sporten in de buitenlucht. Dat heeft het kabinet besloten. 

Door de coronamaatregelen ligt de grens nu nog op 17.00 uur. De versoepeling geldt niet voor volwassenen vanaf 18 jaar. Voor deze groep blijft de grens van 17.00 uur gelden. Ook mogen volwassenen alleen maar trainen in tweetallen en op anderhalve meter afstand.