Geen woningbouw op terrein Interfloor

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS – Het verder onderzoeken van mogelijke woningbouw op het terrein van Interfloor (na een verhuizing van het bedrijf) is zinloos en gebeurt daarom ook niet. Dat deelt het college van B&W, mee in een brief daarover aan de gemeenteraad. “Het is helaas financieel niet haalbaar om woningbouw te ontwikkelen op deze locatie”, is daarin lezen.

“Op grond van de onderzoeken tot nu toe hebben wij geconcludeerd dat verder onderzoek naar de haalbaarheid van woningbouw op deze locatie geen zin heeft en wij afzien van woningbouw op deze locatie”, schrijft het college in de brief. “De verschillen tussen kosten en opbrengsten, inclusief subsidies, liggen te ver uit elkaar.”
Het college sprak de afgelopen tijd meerdere keren over woningbouw op die locatie. Afgesproken werd dat burgemeester Eddy Bilder een oriënterend gesprek zou voeren met de directie van de tapijtfabriek. Ondertussen kwamen ook raadsleden met het verzoek om woningbouw op de locatie Interfloor te onderzoeken. Bilder heeft in de achterliggende periode meerdere gesprekken gevoerd met de directie van het bedrijf.

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Zoektocht Biljartclub De Zon naar nieuw onderkomen blijft voortduren

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Eind vorig jaar kwam Café De Zon in andere handen. Dat zadelde biljartclub De Zon op met een probleem, want in het vernieuwde café is geen plek voor de biljarters. En dus wordt druk gezocht naar een nieuwe locatie. Er zijn twee opties, maar de zoektocht is zeker nog niet voltooid. Een gesprek met Bert Smit, Lianne van Zuthem, Petra Zeinstra, Gertjan ter Wee en Martijn de Velde van de gemoedelijke biljartclub uit Hasselt.

Café de Zon en Biljartclub De Zon waren onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar toen eigenaresse Giny Steenbergen vorig jaar besloot dat ze wilde stoppen en vervolgens het café verkocht werden de lijnen doorgesneden. De nieuwe eigenaren zitten niet te wachten op de biljarters. 

"Ze hebben gekozen voor een ander concept. Lounge en eetcafé zonder cafégedeelte”, vertelt voorzitter Lianne van Zuthem van Biljartclub De Zon. 

Lees verder in De Stadskoerier Extra