Tom Kisjes scoorde tot dusver maar liefst 129 treffers voor DESZ in competitieverband.
Tom Kisjes scoorde tot dusver maar liefst 129 treffers voor DESZ in competitieverband. Foto: Henk Kuik

Tom Kisjes gaat voor nieuwe uitdaging bij ambitieus d'Olde Veste '54

(door Gerard Meijeringh) 

ZWARTSLUIS - DESZ kan komend seizoen niet meer beschikken over Tom Kisjes. De aanvaller maakt de overstap naar 'dOlde Veste '54. 

Tom Kisjes scoort al jaren aan de lopende band bij DESZ. De vraag is niet of hij DESZ een keer zou verlaten, maar wanneer. De aanvaller heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij nog een keer op een hoger niveau zou willen uitkomen. 

Koploper in eerste klasse E

Komend seizoen gaat dat dus gebeuren. Bij ‘d Olde Veste ’54. De club uit Steenwijk is ambitieus en wil dolgraag naar de hoofdklasse. Dit seizoen deed de ploeg uitstekende zaken in de noordelijke eerste klasse E. Er werd zeven keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. d’Olde Veste was de trotse koploper toen de competitie in het slot ging. De voorsprong op achtervolger WHC bedraagt vier punten. Natuurlijk is de weg naar promotie nog lang, maar d’Olde Veste is een leuke aanvallende ploeg die wel past bij Kisjes.

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Sportclub, DESZ
en Olympia popelen
om weer
te beginnen

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTEWATERLAND - De zon schijnt weer voor het amateurvoetbal na de coronaversoepelingen. Op 12 februari pakken Sportclub Genemuiden, DESZ en Olympia ’28 de draad weer op in de competitie. De hoofdtrainers van de clubs uit Zwartewaterland kijken er naar uit. In de aanloop naar de herstart is het zaak om ritme op te doen. En dus werd er zaterdag volop geoefend.

Sportclub Genemuiden oefende zaterdag tegen een sterke tegenstander, derdedivisionist DOVO. Het was de tweede oefenwedstrijd voor Sportclub Genemuiden dit jaar. Twee weken geleden speelde de ploeg nog een oefenwedstrijd op het trainingskamp in het Spaanse Marbella. FC Nuenen werd toen met 3-1 verslagen. 

Zaterdag kwam Sportclub Genemuiden uit op 2-2. "Het was zeer interessant om te kijken hoe we het zouden doen tegen een ploeg uit de derde divisie. We hebben het heel goed gedaan”, aldus Sportclub-trainer René van der Weij. Sportclub Genemuiden kwam al in de 10e minuut op achterstand. 

Lees verder in De Stadskoerier Extra